Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fiyatları 3 lira ile 10 lira arasında değişiyor

Yaz aylarına yaklaştığımız bu

Yaz aylarına yaklaştığımız bu günlerde, birçok vatandaş kendi meyve ve sebzelerini yetişmek için fideye yoğun ilgi gösteriyor. Fide fiyatları ise 3 lira ile 10 lira arasında değişiyor.

Bahar aylarının sonuna ve yaz aylarına yaklaştığımız bu günlerde fide satışları arttı. Birçok vatandaş hem hobi olarak hem de kendi tüketmek için bahçesinde, balkonunda, saksılarda, domates, biber, salatalık, marul ve roka dikiyor. Bu bahar yağışların olması ve suyun bol olması nedeni ile fide satışlarında artışın olduğu gözlendi.

Fide satışlarıyla ilgili bilgi veren Güney Tarım işletme sahibi Cemal Güney, bu yıl fide satışlarının normal olduğunu fiyatların ise kalite ve cinsine göre 3 lira ile 10 lira arasında değiştiğini belirterek, “Bu yıl fiyatlar yüksek olduğu için üretici biraz daha az alıyor. Pazar fiyatları da yüksek seyrediyor ve vatandaş bir denge kurmaya çalışıyor. Hiç değilse yazın bazı ihtiyaçlarını karşılama peşine düşüyor. Pandemi döneminde çok yoğun satışın olduğu bir süreç yaşamıştık. O zamanki gibi olma da satışlarımız normal seyrediyor. Bu yıl yağış çok olduğu için su bol ve insanlarda bahçe işlerine yöneliyor. Bizim müşterimiz genelde amatör gruplar oluyor. Üreticilerin diktiği ürünleri bizler toptan sipariş veriyoruz. Burada da kapı önünden amatör üreticilerimize satış yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech