Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazi sayılmayanlar gündeme getirildi

CHP Çanakkale Milletvekili ve

CHP Çanakkale Milletvekili ve Millî Savunma Komisyonu Grup Sözcüsü Özgür Ceylan tarafından “Gazi” sayılmayan terör mağduru asker ve polisler konusunu, Meclis Genel Kurulu’nda gündeme getirildi.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda, gazi sayılmayan terör mağdurlarına dair bir konuşma gerçekleştirerek; “Sayıları 20 bine varan asker ve polisin terörle mücadele esnasında yaralandıkları hâlde TSK Sağlık Yönetmeliği ve 1053 numaralı Nizamname’deki kıstaslar nedeniyle gazi sayılmıyorlar. 15 Temmuz’da sokağa çıkanlardan tokat yiyen de mermiyle vurulan da yaralanma derecesine bakılmaksızın gazi sayıldı. Ancak dağda, terör örgütüyle göğüs göğse çarpışan askerimiz, şehirlerde bombalı eylemlerin hedefi olarak yaralanan polislerimiz gazi sayılmadı” dedi.

“Polislerimiz gazi sayılmadı”

Ceylan, TSK Sağlık Yönetmeliği ve 1053 numaralı Nizamname’deki kıstaslar nedeniyle sayıları 20 bine varan asker ve polisin, terörle mücadele esnasında yaralandıkları hâlde, gazi sayılmadıklarını söyledi. 15 Temmuz’da sokağa çıkanlardan tokat yiyenin de mermiyle vurulup, yaralanma derecesine bakılmaksızın çok sayıda kişinin de gazi sayıldığını ifade eden Ceylan, “Ancak dağda terör örgütüyle göğüs göğse çarpışan askerimiz, şehirlerde bombalı eylemlerin hedefi olarak yaralanan polislerimiz gazi sayılmadı” ifadelerini kullandı.

 

Ceylan, gazi sayılmayan asker ve polislerin birçoğunun vücudunda çıkarılamayan mermi ve şarapnel parçaları olduğunu belirtirken, “Bu durum tıbben tedavisi olmayan ağır metal zehirlenmesine neden olmakta. Bu insanların talebi; çoluk çocuklarına gazi olduklarını ispatlayacak bir belge bırakmak, öldüklerinde ay yıldızlı bayrakla defnedilmek. Gazilik unvanı, devletin Silahlı Kuvvetlerinin ve Emniyetinin emrinde çalışırken hedef olan ve bedel ödeyen asker ve polislerimizin de hakkı değil midir?” dedi.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech