Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gözü uluslararası arenalarda

Çanakkale Troia Tenis Kulübü

Çanakkale Troia Tenis Kulübü Sporcusu Sevilay Tozyılmaz Girgin’in ismini, son zamanlarda göstermiş olduğu başarıları ile sık sık duyacağız gibi duruyor. İlerleyen günlerde, hem kentimizi hem de ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek olan Girgin ile tenis ve spor hayatına dair tatlı bir sohbet gerçekleştirdik.

Çanakkale Troia Tenis Kulübü Sporcusu Sevilay Tozyılmaz Girgin, Milli Takım Müsabakalarında göstermiş olduğu başarının ardından Milli Takım için kendine de yer ayırdı. ÇOMÜ Ayvacık Meslek Yüksekokulu Spor Yönetimi Bölümü’nde Öğretim Üyesi olan Girgin’in aynı zamanda iki yaşında bir de çocuğu var. Hem annelik hem öğretmenlik derken bir de spor hayatındaki başarıları birçok kadına ve çocuklara ışık oluyor. Çanakkale’nin tek Milli Tenis Sporcusu olan Girgin, Çanakkale Gündem Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunarak; “Türk sporcuların isimlerinin de, uluslararası arenalarda duyulması için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Dünya Şampiyonası yolcusu

Şimdilerde Portekiz’de düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası için geri sayım yapan Çanakkale Troia Tenis Kulübü Sporcusu Sevilay Tozyılmaz Girgin, spor hayatına dair detaylar vererek; “Şu an tenis alanında Türkiye sıralamasında 2 numarayım, dünya sıralamasında 79’uncu sıradayım. Düzenli olarak turnuvalarda yer almaya çalışıyorum, ayda bir kez bile olsa mutlaka gitmeye çalışıyorum. İzmir’de düzenlenen Milli Takım Turnuvası’nda, ilk defa takımda yer almak için mücadele ettim ve başarılı oldum. Portekiz’de düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’nda takım arkadaşlarım ile birlikte mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Takımımızı Troia Tenis Kulübü’nden kurduk”

Çanakkale Troia Tenis Kulübü adı altında Çanakkale adına yarışacaklarını dile getiren Girgin; “Önümüzdeki hafta bir turnuvaya katılacağız; Antalya’da Takımlar Şampiyonası adı altında düzenlenecek, Çanakkale’den ilk defa takım çıkardık, daha önce başka takımlarda oynadım ama Çanakkale ilimiz bir türlü duyulmuyordu orada, sadece ‘Çanakkaleli sporcu’ olarak geçiyordu, ondan dolayı Çanakkale Troia Tenis Kulübü’nden kurduk takımımızı, Çanakkale adına yarışacağız. Burada da dereceye giren ilk üç takım, Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazanacak. Kendim geçen sene başka bir takımda oynadım, o müsabakalarda birinci olup, gitmeye hak kazandık ama başka takımlarla birlikte olunca gidememiştik. Bu sene Çanakkale olarak, Avrupa Şampiyonası’na gitmeye çalışacağız” diye konuştu.

“Tanınırlığımızı arttırmak istiyorum”

Spor alanındaki hedeflerinden bahseden Girgin; “Birinci önceliğim; antrenmanlarımı daha ileri seviyeye taşıyıp, Dünya sıralamasında bir numaraya gelmeye çalışıyorum. Daha fazla müsabakaya katılım sağlayarak, daha fazla puan kazanarak, mevcut tenis seviyemi daha ileri bir seviyeye taşımaya çalışıyorum. Öncelikle Çanakkalemize, sonrasında ülkemize faydalı bir tenisçi olup, uluslararası arenalarda tanınırlığımızı arttırmak istiyorum. Tenis, Türkiye’de çok fazla ön planda değil, insanların genelde bilmediği bir branş olarak geçiyor. Son zamanlarda daha fazla ön planda ama diğer ülkelere göre geride olduğumuzu düşündüğüm için Türk sporcuların isimlerinin de, uluslararası arenalarda duyulması için çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

“İmkansız kavramının dışına çıkmaya çalışıyorum”

Motivasyon noktasına değinen Girgin; “Öncelikle tenisi çok seviyorum, birçok branşla ilgilendim ama bir teniz müsabakasındaki heyecanı, reaksiyonu, centilmenliği hiçbir spor branşında tadamadım. Tenise karşı heyecanımı hiçbir zaman kaybetmedim. Bu alanda başarılı oluğumu gördükçe, benden sonraki nesillere örnek olabileceğimi düşünüyorum. Aslında gelecek nesillerin önünü açmak için oynuyorum diyebilirim. Yapamazsın ya da imkansız gibi kavramların dışına çıkmaya çalışıyorum ki, herkes cesaret edebilsin ve arkamdan gelebilsin” diye konuştu.

“Herkesin destek olmasını beklerdim”

Çanakkale’nin tenise karşı tutumuna değinen Girgin; “Çanakkale’de, tenise karşı yeteri ilginin gösterilmediğini düşünüyorum. Çanakkale’de tek Milli Tenis Sporcusuyum ben. Bu alanı, el birliği ile daha yukarı taşımak için destek olması gerekirken, hiçbir şey yapmıyor. Halbuki ben, özellikle kadın sporculara, doğumdan sonraki süreçte bile bir anne olarak bir şeyleri başarabileceklerini göstermeye çalışırken, herkesin de destek olmasını beklerdim. İlla benim olmama gerek, kadın erkek fark etmez, herhangi bir sporcumuz için hep birlikte destek olup, daha iyi yerlere gelmesi için mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech