Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halk Eğitim Merkezi kolları sıvadı

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi tarafından “Hayata Sosyal Bir Adım At” projesi kapsamında gerçekleştirilen kurslarda, engelli bireylerin ailelerine yönelik rehberlik ve danışmanlık hizmetleri verilmesi amacıyla çalışmalar düzenleniyor.

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi, engelli bireylerin ailelerine yönelik hazırladıkları “Hayata Sosyal Bir Adım At” Projesi’nin ilk etabını başarıyla tamamladı. Engelli bireylerin ailelerinin yaşadığı zorlukları hafifletmek ve onlara destek olmak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında Brüksel de düzenlenen kurslara; Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Akyol, Müdür Yardımcısı Kadir Durmaz, Sınıf Öğretmeni Feyza Atalık Çakmaklar, El Sanatları Öğretmeni Sibel Berberoğlu, İngilizce Öğretmeni Mutlu Yamak, Yaşlı ve Bakım Hizmetleri Öğretmenleri Mesude Subaşı ve Remziye Koruyucu katıldı.

Destek ve dayanışma ağları oluşturuldu

Proje kapsamında gerçekleştirilen kurslar, engelli bireylerin ailelerine yönelik rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini içeriyordu. Kurslarda, engelli bireylerin eğitim, bakım, iletişim ve sosyal hayata katılımı ailelere sosyal anlamda destek vermenin önemi yapılabilecek çalışmalar konularında öğretmenlere bilgiler verildi. Ayrıca, psikolojik destek ve dayanışma ağlarının oluşturulması da sağlandı.

Akyol projenin önemine değindi

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Akyol, projenin toplumda farkındalık ve dayanışmayı artırdığını belirtti. Ayrıca, engelli bireylerin ailelerine yönelik benzer projelerin önemine vurgu yaparak, bu tür çalışmaların kurumda yıl boyunca devam ettiğini edinilen bilgiler ışığında yeni programların da hazırlanıp sunulacağını ifade etti.

Ekim ayında planlanan çalıştay ile Projenin gelecekte daha fazla aileye ulaşması ve engelli bireylerin toplumda daha fazla destek görmesi hedefleniyor.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech