Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hakları için yola çıkacaklar

Çanakkale Bisiklet Platformu Gönüllüleri

Çanakkale Bisiklet Platformu Gönüllüleri tarafından bisiklet sürücülerinin haklarını aramak için “Sessiz Sürüş” düzenlenecek.

Bu yıl da 15 Mayıs Çarşamba Günü dünyanın birçok ülkesi ile eş zamanlı bir şekilde saat 19.00’da trafikte yaralanan ve öldürülen bisiklet sürücülerini anmak, haklarını aramak için farkındalık yaratmak ve sürücülere yol paylaşmaları gerektiğini anlatmak adına toplanılacak. Çanakkale Bisiklet Platformu Gönüllüleri de “Sessiz Sürüş” ile bir araya gelerek, pedalları çevirecek. 15 Mayıs Çarşamba günü saat 18.30’da Golf Aile Çay Bahçesi’nde bir araya gelinerek, sürüşe başlanacak.

Sessiz Sürüş (Ride of Silence) Nedir?

Sessiz Sürüş (Ride of Silence), halka açık yollarda bisiklet sürerken ölen bisikletçileri anmak ve yaralananlara destek olmak amacıyla her yıl yapılan uluslararası bir bisiklet turudur. Bu sürüş bisikletlilerin yollarda, özellikle de trafikten kaynaklanan tehlikeler konusunda sürücülerin, halkın ve karar vericilerin farkındalığının artırılmasına yardımcı olmak amacıyla yapılmaktadır.

İlk Sessiz Sürüş (Ride of Silence), Chris Phelan tarafından organize edildi ve 2003 yılında Dallas, Teksas’ta düzenlendi. Birçok katılımcı bu deneyimi çok etkileyici buldu. Her ne kadar tek seferlik bir etkinlik olarak düşünülse de o günden bu yana her yıl tekrarlanmaktadır. Dünyanın dört bir yanındaki bisikletçiler bu harekete katıldı. Çoğu Amerika Birleşik Devletleri’nde olmak üzere, genellikle Antartika da dahil olmak üzere yedi kıtanın tamamında yaklaşık 400 noktada katılım sağlanarak her yıl büyümektedir. Onuncu yıl dönümü olan 2013’te Sessiz Sürüş (Ride of Silence) etkinlikleri 26 ülkede düzenlendi. Sessiz Sürüş (Ride of Silence) Mayıs ayının üçüncü Çarşamba akşamı yapılmaktadır.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech