Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni geliştirilen sofralık üzüm çeşitleri sektöre kazandırılıyor

Yeni Geliştirilen Sofralık Üzüm

Yeni Geliştirilen Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Çanakkale’de Yaygınlaştırılması Projesi’nin açılış ve eğitim toplantısı Bayramiç’in Çavuşlu Köyünde düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi’nin desteklediği, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen Tarımsal Yenilikler Yayım Projesi kapsamında; Yeni Geliştirilen Sofralık Üzüm Çeşitlerinin (Spil Karası, Efem) Çanakkale’de Yaygınlaştırılması Yayım Projesi’nin açılış ve eğitim toplantısı Bayramiç’in Çavuşlu Köyünde gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya; Bayramiç İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Çobanoğlu, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, köy muhtarları, teknik personeller ve çiftçiler katılım sağladı.

Toplantıda Manisa Bağcılık Araştırma Enstitü Müdürlüğü’nden gelen konu uzmanları tarafından, melezleme ıslahı sonucu geliştirilen yeni sofralık üzüm çeşitleri, bağlarda terbiye sistemleri ve bağ tesis tekniği ile önemli bağ hastalık ve zararlıları konularında sunumlar gerçekleştirildi. Toplantı üreticilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.​

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech