Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇABİP; “Bisikletli Ulaşım Haktır, Trafikte Biz De Varız!”

Geçtiğimiz günlerde, ÇOMÜ öğrencisi

Geçtiğimiz günlerde, ÇOMÜ öğrencisi Zeliha Güneş, Eceabat’a bağlı Kocadere köyü yakınlarında bisikletiyle seyir halindeyken kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Çanakkale Bisiklet Platformu, süreci takip ettiklerini belirterek konuya ilişkin bir açıklama yayınladı.

Çanakkale Bisiklet Platformu tarafından yapılan açıklamada; “28.04.2024 Pazar günü bisikletiyle gezintiye çıkan ve Eceabat Kocadere Mevkii’nde 17 UR 284 plakalı kamyonetin arkadan çarpması sonucunda vefat eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. Sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Zeliha Güneş’in ölümüne sebep olan 65 yaşındaki S.Ç. çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı!

Zeliha Güneş’in annesi Gülsüm Güneş, “Ailemize hayatımızın en kara gününü yaşatan sürücünün serbest bırakılması acımızı bir kat daha dağlamıştır. 23 Yaşında hayatının baharında gencecik bir fidan olan, güler yüzlü meleğim Zeliha’mızın umutlarını, hayallerini, geleceğini, hayatını yok eden bu şahsın tüm Türkiye’ye örnek olacak bir cezayı alması için hukuki süreci başlattığımızı kamuoyuyla paylaşırız” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Bisiklet Platformu Derneği olarak süreci yakından takip ettiğimizi, hem Zeliha, hem de bisiklet cinayetlerinde kaybettiğimiz tüm dostlarımızın sesini duyurmak adına çalışmalarımıza devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz. Bisikletli ulaşım haktır, trafikte biz de varız!” denildi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech