Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

Atalık tohumlar gelecek kuşaklara aktarılıyor

Yerel Tohum Takas Şenliği Halk Bahçesinde gerçekleştirildi. Şenlikte konuşan Belediye başkanı Muharrem Erkek, atalık tohumların gelecek nesillere aktarılmasının önemine değinerek, “Tohum Sandığı açıldığında 30 olan tohum çeşidimiz bugün 150’ye ulaştı” dedi.

Atalık tohumları gelecek nesillere aktarmak için Çanakkale Belediyesi organizasyonu ilen 5’inci Tohum Takas Şenliği Halk Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Şenlik kurulan stantların gezilmesi ile başladı. Stantların gezilmesinin ardından resmi tören düzenlendi. Törene, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, önceki dönem Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye ve İl Genel meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“30 Olan Tohum Çeşidimiz Bugün 150’ye Ulaştı”

Tohum Takas Şenliği’nde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muharrem Erkek, şenlik ve atalık tohumun önemine değinirken, “Yerel tohumların gelecek kuşaklara aktarılması çok önemli. Tarımsal üretimin yerel tohumlar ile yapılması, sağlıklı, temiz gıdalara sağlıklı koşullarda ulaşabilmek büyük önem taşıyor. Bu çalışmalar ise bunlara ciddi katkılar sunuyor. Tohum Sandığı açıldığında 30 olan tohum çeşidimiz bugün 150’ye ulaştı. Takas ve bağış yöntemi ile tohum çeşidi her geçen gün zenginleştiriliyor. Bugün buraya birçok 20 belediyeden katılım var. Kendi yöresel tohumları ile geldiler. 5’inci yerel Tohum Takas Şenliğimizin Çanakkale ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Erkek’in konuşmasının ardından tohum sandığına atalık tohumlar atıldı. Halk Bahçesi’nde düzenlenen ve halkın büyük ilgi gösterdiği 5’inci Yerel Tohum Takas Şenliği gün boyu, söyleşi, atölye çalışmaları, tohum takası ve fide dağıtımı ile devam edecek.

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech