Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

26-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesince, Uluslararası Çanakkale Savaşları Sempozyumu gerçekleştirilecek.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ortak çalışması doğrultusunda, 26-27 Nisan tarihleri arasında Uluslararası Çanakkale Savaşları Sempozyumu düzenlenecek.

“Araştırma konusu olmayı sürdürmüştür”

ÇOMÜ ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı işbirliğinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Çanakkale Savaşları Sempozyumu’na ilişkin açıklamalarda bulunularak; “Değerli Bilim İnsanları, Çanakkale Muharebeleri, sonuçları itibari ile Türk ve Dünya tarihinde önemli bir etki bırakmıştır. Bu etki Türk kamuoyunda günümüze kadar devam etmiş, dünya kamuoyunda ise araştırma konusu olmayı sürdürmüştür. Bu bağlamda Çanakkale muharebeleri konusundaki tarih yazımı çok erken tarihlerden başlamak üzere günümüze kadar gelmiştir. Nitekim Türk resmi askerî tarih yazımı 1916 yılında Çanakkale muharebeleri ile başlamıştır. Son dönemde üniversitelerde yapılan lisansüstü tezler, kamu kurumlarının destekleri ile sürdürülen projeler, yurtdışındaki yayın çalışmaları, arşivlere ulaşım kolaylığı tarih yazımını daha da zenginleştirmiştir. Tüm bu gelişmeler dâhilinde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak farklı disiplinleri kapsayan, yeni bilimsel tartışmaları ve çıktıları ortaya koyacak, Çanakkale muharebeleri tarih yazımına yeni bakışlar sağlayacak, Uluslararası zeminde akademik bir buluşmayı sağlamak için hazırladığımız sempozyumumuza siz değerli bilim insanlarını, araştırmacıları, kamu kurum temsilcilerini ve öğrencilerimizi bekleriz” diye belirtildi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech