Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale “o” şehirler arasında yerini aldı

Rookz Türkyapı Gayrimenkul’de Gayrimenkul

Rookz Türkyapı Gayrimenkul’de Gayrimenkul Danışmanı olan Miraç Ocak, TÜİK tarafından açıklanan Çanakkale’de 2015 ile 2023 yılları arasında ilçelere göre konut satış sayılarına dair açıklamalarda bulunarak; “Piyasa koşullarına rağmen Çanakkale merkez ve ilçelerinde devam eden bir konut satışı mevcut, bu durum bizlere gayrimenkulün daima kazandırdığını ve kazandıracağını gösteriyor” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye istatistik Kurumu tarafından 2015 ile 2023 yılları arasında ilçelere göre konut satış sayılarını açıklamasının ardından Çanakkale’de de kaç tane konutun satıldığı belli oldu. Rookz Türkyapı Gayrimenkul’de Gayrimenkul Danışmanı olan Miraç Ocak, gazetemiz Çanakkale Gündem Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunarak; “Verilere göre Çanakkale Merkez’de 5 bin 848 konut satılırken, Biga’da bin 713, Gelibolu’da bin 558, Ayvacık’ta 849, Lâpseki’de 522, Çan’da 461, Gökçeada’da 367, Ezine’de 310, Eceabat’ta 186, Bayramiç’te ise 156 konut satıldı” dedi.

“Devam eden bir konut satışı mevcut”

Gayrimenkul Danışmanı Miraç Ocak, TÜİK tarafından 2015 ile 2023 yılları arasında ilçelere göre konut satış sayılarını açıklamasının ardından açıklamalarda bulunarak; “Piyasa koşullarına rağmen Çanakkale merkez ve ilçelerinde devam eden bir konut satışı mevcut, bu durum bizlere gayrimenkulün daima kazandırdığını ve kazandıracağını gösteriyor. Gayrimenkulün daima kazandırdığını bilen yatırımcılar, doğru fiyatlı mülklere talep etmeye devam ediyorlar. Nakit parasını faizde değerlendirmek yerine gayrimenkule yatırım yapmayı tercih ediyorlar, bunun en büyük sebebi gayrimenkulde paralarının erimeyeceğini, aksine avantajlı bir şekilde ilerleyeceklerini biliyorlar, işte bu yüzden doğru fiyatlı mülkler sahiplerini buluyor” ifadelerini kullandı.

İnsanlar Çanakkale’ye yöneliyor

İnsanların neden Çanakkale’yi tercih ettiğine değinen Ocak; “Şuan piyasaya bakıldığında profesyonel şekilde eksperi yapılmış, fiyatı doğru belirlenmiş bir mülkün satılmama ihtimali yok. Şehir dışından gelen yatırımcıların, Çanakkale’ye akın etme sebebi; gerek kültür bir şehir olması gerek sosyal donatıya sahip ve de huzurlu bir şehir olmasından kaynaklı. Bir diğer husus göç almaya ve büyümeye devam eden bir şehir Çanakkale, özellikle İstanbul’dan gelen bir akın var, gerek şehrin kalabalık yapısı gerek deprem riski, insanları Çanakkale’ye doğru yönlendiriyor, bunun da en başta ki sebebi İstanbul’a olan yakınlığı. Şunu da es geçmemek lazım, iyi bir yönetilen şehirde yaşamak, herkesin hakkı, huzurun ve barışın kenti Çanakkale’ye herkesi bekliyoruz. Yatırımlarını gayrimenkul üzerine yapanlar, her zaman bir adım önde olanlardır” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech