Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hemofili Günü stantı açıldı

17 Nisan Dünya Hemofili

17 Nisan Dünya Hemofili Günü kapsamında Çan Devlet Hastanesi’nde vatandaşlara bilgilendirme yapmak amacıyla stant açıldı.

Çan Devlet Hastanesi’nde vatandaşlara bilgilendirme yapmak ve farkındalık oluşturma amacı ile Çan Devlet Hastanesi hekimleri, Çan Devlet Hastanesi Eğitim Birimi ve hastane yönetimi tarafından konunun önemi stant açılarak aktarıldı, bilgilendirmeler yapıldı.

Hemofili nedir?

Hemofili hastalığı; vücutta kanın pıhtılaşma sisteminde rol alan ve pıhtılaşma faktörleri olarak adlandırılan proteinlerin eksikliği, yokluğu veya işlevinin bozulması nedeniyle ortaya çıkan pıhtılaşma bozukluğu yaratan ve X kromozomundaki çekinik bir gen ile taşınan kalıtsal bir tür kanın pıhtılaşmaması hastalığıdır.

Hemofili kanamaya eğilim yaratan bir hastalıktır ve kanın pıhtılaşma fonksiyonunun bozuk olması ile kendisini gösterir. Hemofili hastalarının kanama süresi normal kişilere göre daha uzundur. Hemofili hastalarında yeterince güçlü bir kan pıhtısı oluşamamaktadır. Bu nedenle bir hemofili hastasında ciddi bir yaralanma meydana gelirse, hastaya pıhtılaşmanın sağlanması için tıbbi müdahale yapılması gerekebilir.

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech