Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Piyasayı durgun günler bekliyor

15 Nisan’da av yasağı

15 Nisan’da av yasağı başlıyor. Av yasağı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan esnaflar, av yasağı ile birlikte balığın daha az olacağını ve fiyatların yükseleceğini söylediler.

Kış aylarında, pahalılıktan dolayı kırmızı et tüketemeyen vatandaşlar, balığa yönelmişti. Oldukça bol bir balık sezonu geride kalırken, 15 Nisan günü başlayacak olan av yasağı balıkçıları tedirgin ediyor. Gazetemize balık piyasası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan esnaflar, av yasağının başlaması ile birlikte balık fiyatlarının yükseleceğini ve balığın az olacağını söylediler. Çok bol bir sezonu geride bıraktıklarını söyleyen balıkçılar, vatandaşların alım gücünün düşük olması ve fiyatların yükselmesinin önümüzdeki aylarda kendilerini kötü etkileyeceğini ifade ettiler.

Yaz ayları için maalesef umutlu değiliz”

Balıkçı Orhan Şen; “Bu balık sezonu güzel ve hareketli geçti. Balıklarımızı uygun fiyatlara satma imkânımız oldu. Önümüzdeki ayın ortasında gırgırlara yasak geleceği için ve küçük tekneler balık tuttuğu için, ürün az gelmeye başlayacak. Bu sebeple yaz ayları için maalesef umutlu değiliz. Fakat vatandaş et fiyatlarından dolayı kasaplara giremediği için balığa yönelmek durumunda kalıyor. Bizim bir kilo sattığımız balık ile üç kişilik bir aile karnını doyurabiliyor. Fiyatlarımız uygun olduğu için vatandaş tarafından tercih edilmeye devam ediyoruz” dedi.

Kış sezonu bizim açımızdan güzel geçti”

Balıkçı Ahmet İzmirlioğlu; “Av yasağı başladığı zaman balık fiyatları ister istemez yükselişe geçecek. Kış sezonu bizim açımızdan güzel geçti. Balık boldu ve fiyatlar uygundu. Vatandaş pazar olmasa balık yiyemeyecek duruma geldi. Balıkhanedeki fiyatlar bizim iki katımız seviyesinde. Talep fazla olduğu için de kazancımız yeterli oluyor” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech