Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hareketli ve bol bir sezon bekliyoruz”

Piyasalarda yaşanan durgunluk tüm

Piyasalarda yaşanan durgunluk tüm kesimi olumsuz etkiledi. Ancak Pazar esnafları, durgunluğun önümüzdeki günlerde sona ereceğini, yaz aylarında piyasaların daha hareketli olacağını söyledi.

Son dönemde ülke genelinde yaşanan ekonomik buhran, piyasaları olumsuz etkiledi. Vatandaşlar, giyimden ve gündelik kullanımdan tasarrufa gitti. Ancak alım gücünün günden güne düşmesi, vatandaşı gıdadan da tasarruf etmeye zorladı. Pazaryerine giren vatandaş, Pazar arabasını dolduramadan alışverişini tamamlıyordu. Pazar esnafı, gazetemize değerlendirmelerde bulunarak, yaz aylarına doğru piyasalarda mevcut olan durgunluğun yerini hareketli günlere bırakacağını söyledi. Esnaflar, yaz aylarında hem ürün bolluğu hem de ucuzluğun hakim olacağını ifade etti.

Bolluk her sene olduğu gibi bu sene de olacaktır”

Pazar esnafı Çağatay Kokaroğlu; “Kış dönemi, geçen senenin masrafına göre geçti. Bu senenin masrafını kışın geçirmedik. Bir önceki senenin masrafına göre ürünleri yetiştirip ona göre sattık. Bu senenin masrafına göre ürün satsaydık, şu an kilosunu 30 liradan sattığımız ıspanağı, 50 liranın altında satamazdık. Şu anki fiyatlar nasılsa yazın da fazla değişen bir şey olmaz. Hava sıcaklarından dolayı ilk etapta ufak bir fiyat düşüşü olacaktır. Ancak geçen seneki yaz ayının fiyatlarını beklemiyoruz. Geçen yıl tarlada çalışan bir işçinin günlük ücreti 400-500 lirayken şu anda 800-1000 lira bandında. Ayrıca diğer maliyetler ve girdilerde üzerine yüzde yüz koyduğu için bu şekilde olacaktır. Ancak bolluk her sene olduğu gibi bu sene de olacaktır. Örneğin şu anda kilosu 55-60 lira olan çarliston biberin fiyatı yaz geldiğinde 30-40 lira bandına gelecektir. Bu durum vatandaşa da iyi gelecek. Bizim esnaf olarak fazlasında gözümüz yok. Emeğimizin karşılığını almamız bizim için yeterli. Vatandaşların bazen fiyatlara tepkisi oluyor ancak üretmek zor. Örneğin kapya biberin, domatesin, kavunun, karpuzun yetiştirilmesi çok zahmetli ve uzun bir iş. Vatandaş bu süreci bilmiyor. Verilen emeği herkes göremiyor. Bizim işimizde ‘diktin, oldu’ diye bir şey yok” dedi.

Yaz aylarına doğru piyasaların daha da hareketli olacağını düşünüyoruz”

Pazarcı Halil Özdemir; “Bu yıl piyasalar oldukça durgundu. İstediğimiz alışveriş potansiyelini yakalayamadık, istediğimiz fiyata ürün satamadık. Ancak yaz aylarında havaların daha da ısınmasıyla ürünler de bollaşacaktır. Buna göre fiyatlar da ucuzlayacaktır. Tabi son yıllarda vatandaşın alım gücü iyiden iyiye düştü. Bu durum piyasaları olumsuz etkiledi. Dolayısıyla biz de istediğimiz gibi bir sezon geçirmedik. Ancak yaz aylarına doğru piyasaların daha da hareketli olacağını düşünüyoruz. Pazarın bir kültürü var, pazaryerinden alışveriş yapmak bir kültür haline geldi. Dolayısıyla bu kültüre sahip çıkmamız gerekiyor. Hem ucuz hem de kaliteli ürünleri pazaryerinde de bulabiliriz. Tüm vatandaşlarımızı pazaryerine alışveriş yapmaya bekliyoruz” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech