Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esnaf mutsuz ama umutlu

Kış aylarında yaşanan durgunluk,

Kış aylarında yaşanan durgunluk, esnafları son derece kötü etkiledi. Esnaflar da kış aylarında bulamadıkları alışveriş potansiyelini, yaz aylarında yakalayacaklarını ifade ettiler.

Son dönemde gelen zamlarla birlikte piyasalar durgunlaştı. Bu durgunluk peynir piyasasını da etkiledi. Yaklaşık 1 ay önce peynir fiyatlarının da zamlanması, durgunluğu daha da belirginleştirdi. Gazetemize özel değerlendirmelerde bulunan esnaflar Hasan Ceylan ile Ali Yüksel, piyasalarda etkili olan alım gücü düşüklüğünün kendilerini son derece kötü etkilediğini belirttiler. Yaz aylarına doğru hareketliliğin artacağını düşündüklerini söyleyen esnaflar, yaz ayları için umutlu olduklarını sözlerine eklediler.

Yaz aylarında hareketliliğin daha fazla olmasını temenni ediyoruz”

Peynirci Hasan Ceylan; “Piyasa maalesef durgun ve iç açıcı değil. Sadece bu dönem için değil, genel olarak bir düşüş mevcut. Gıda fiyatlarının yükselişi, vatandaşları gıdadan dahi tasarruf etmeye zorlamış durumda. Beklentimiz ve umudumuz ekonomik refahın yükselmesi ve gıda fiyatlarının daha uygun hale gelmesi. Beklentilerimiz gerçekleşirse biz esnaflar da vatandaşlarımız da mutlu olacaktır. Yaz aylarında hareketliliğin daha fazla olmasını temenni ediyoruz. Seçim sonrası fiyatların artacağına dair vatandaşları bir korku sarmış durumda. Umarız böyle bir durum yaşanmaz ve hareketli, güzel ve güneşli günler bizim için gelir” dedi.

Umudumuzu yaza bağladık”

Peynirci Ali Yüksel; “Piyasalar her yerde olduğu gibi pazarda da durgun. Bayramdan sonra bu durumun düzelmesini umut ediyoruz. Yaz sezonunun iyi geçmesini temenni ediyoruz. Vatandaşların alım gücü zamlardan dolayı ve artan maliyetlerden dolayı düşük. Bu durum haliyle bütün esnafı etkiliyor. Umudumuzu kaybetmedik ve yaza bağladık” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech