Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Satışlar düştü

İlkbahar aylarının mevsimsel ürünleri

İlkbahar aylarının mevsimsel ürünleri pazar tezgahlarındaki yerlerini almaya başladı. fiyatlar yüksek seyredince satışlar düşüyor. Bu zamanlarda yeni yeni tezgahlarda görülmeye başlayan çileğin kilosu 80 ile 100 lira arasında değişiyor.

Her hafta Cuma pazarı yerinde kurulan Salı pazarında geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da sakinlik hakimdi. Ürün fiyatlarında geçtiğimiz haftaya göre çok değişiklik olmazken, hayat pahalılığından dolayı vatandaşlar kısıtlı bütçeler ile alışveriş yapınca satışlar düşük seyrediyor. Esnaflar ise Ramazan ayında bu durumun yaşanmasının normal olduğunu belirterek bayram sonrası semt pazarlarının daha da hareketli olacağını belirtiyor. İlkbahar aylarının mevsim ürünleri de tezgahlardaki yerini almaya başladı fakat fiyatlar gu günlerde yüksek seyrediyor. Geçtiğimiz haftalarda çıkmaya başlayan çileğin kilosu 80 ile 100 lira arasında değişirken, enginarın tanesi 40 liradan satışa sunuluyor.

Bu hafta kurulan Salı pazarında cinsine ve kalitesine göre ortalama sebze ve meyve fiyatları şöyle; Portakal 20, limon kilo 15, patates 25, kuru soğan 20 ile 25 lira arasında, domates 20 ile 35 lira arasında, kabak 30, patlıcan 40, dolmalık biber 70, kıl sivri 150, çarliston biber 60, pırasa 25, taze soğan 15, havuç 25, karnabahar tane 30, marul 25, kivi 60, muz 50, salatalık 35, bakla 30, mandalina 20, portakal 20 liradan satıldı.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech