Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İttifak yoksa koltuk da yok

Yazıya attığım başlık Çanakkale

Yazıya attığım başlık Çanakkale Merkez dahil olmak üzere hemen hemen her seçim alanı için geçerli görülüyor.

Cumhur İttifakı başta olmak üzere eski ismiyle Millet İttifakı da artık eskisi gibi tek başına belirli seçim bölgelerinde ipi göğüsleyip makam koltuğuna rahatça oturamayacak.

Çanakkale merkezi bir düşünelim. CHP, ittifaksız seçimi rahatça alacak tek parti gibi gözüküyor. Kurmayları da böyle düşünüp, buna göre davranış sergiliyor. Şimdi bir düşünelim, DEM Parti, güçlü bir adayla seçime girerse, TİP de CHP’den aday gösterilmeyen bir isimle temsil edilirse, DSP de yine CHP’den aday gösterilmeyen başka bir isimle temsil edilirse sonuç değişmez mi?

İYİ Parti’de kendi adayını çıkarmış harıl harıl çalışıyor.

Geçelim Cumhur İttifakı’nın yol alacağı oluşumlara. MHP  kendi adayını çıkartırsa, CHP’de seçimler öncesi oyunu kurup İYİ Parti dışındaki siyasi partilerin temsilcileri ittifak yapıp seçime katılırsa sonuç ne olur?

Değişmez mi?

Bu ortamda Çanakkale’de oy almakla birlikte oyun kuran siyasi parti temsilcileri ipi göğüsleyip adayını koltuğa oturtabilir.

Peki, Çanakkale’deki siyasi partilerin İl ve İlçe yöneticileri olaylara bizim baktığımız pencereden mi bakıyor? Yoksa tümü kendi penceresinden mi bakıyor?

Siyaset yapma şekli ve biçimi geçim kaynağı, iş bulma, iş yapma ortamı olarak kullanıldığına göre, ittifak yapmak şart ve gerekli.

Şimdi ilçe ilçe, belde belde bir düşünelim.

Ayvacık ilçesinde AK Parti ve MHP ayrı aday çıkarttığında sonuç ne olur? Ezine ilçesinde AK Parti ve MHP ayrı aday çıkartıldığında sonuç ne olur? Biga’da AK parti ve MHP ayrı ayrı aday çıkarttığında sonuç ne olur? Gelibolu’da CHP’ye karşı şimdi İYİ Parti aday çıkardı. Cumhur ittifakı karşısında bakalım ne yapacak? Gökçeada’da MHP ile AK Parti tek aday çıkarmaz ayrı ayrı aday çıkartırsa sonuç ne olur? İYİ Parti’nin desteğini almayan bir CHP burada ne yapar?

AK Parti ittifaksız Lapseki, Yenice, Geyikli, dışında net sonuca gidemez gözüküyor.

Bu yerleşim yerlerindeki aday isimleri de partiyi sürükleyen kişiler olduğunu unutmamalıyız.

CHP de ise Bayramiç, Çan, Eceabat, Küçükkuyu, Bozcaada dışında kesin gözü ile bakılan yerleşim birimleri neresi olabilir?

İttifaklar artık hayatımıza girdi. Çıkmayacak. Kısacası ittifak yoksa koltuk da yok denilebilir.

Güngör Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech