Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hemodiyaliz ünitesinde cihaz kapasitesi arttırıldı

Sağlık hizmetlerinin kapsamını genişletmeyi

Sağlık hizmetlerinin kapsamını genişletmeyi sürdüren Biga Devlet Hastanesi, bünyesinde mevcut hemodiyaliz cihazlarına bir yenisini daha ekleyerek cihaz sayısını 16’ya çıkardı.

Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Emrah Demirci verdiği hizmetlerle her geçen gün hasta yoğunluğu artan ve diğer ilçelerden de hasta müracaatı olan Biga Devlet Hastanesi’nin mevcut fiziki koşullar içerisinde, hizmet ağını büyütmek için büyük gayret göstermekte olduğuna dikkat çekti.                                                                                   İlk olarak 2017 yılında 6+1 cihaz ile hizmete açılmış olan hemodiyaliz ünitesi daha sonra yatak ve cihaz sayısı arttırılarak 16 cihazı ile hizmet verir hale getirildi. Hemodiyaliz ünitesinde kayıtlı hastalara hizmet vermenin yanında acil olarak diyaliz alması gereken akut hastalar içinde yoğun bakım ünitesi içerisinde mevcut olan bir cihaz bulunmakta. Sürekli olarak hemodiyaliz ünitesinde de 2 sertifikalı hekim, 2 diyaliz teknikeri ve 6 hemşire görev yapmaktadır.

Biga Devlet Hastanesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’müzün destekleri ile Hastanemiz hemodiyaliz ünitesinde başlatılmış olan cihaz kapasitesinin arttırılması çalışmaları tamamlanmış olup Biga ve bölge halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadeleri yer aldı.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech