Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz”

1-7 Aralık Acil Sağlık

1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında İskele Meydanında, Acil Sağlık Hizmetleri personelleri tarafından broşür dağıtılarak farkındalık projesi düzenlendi.

Proje kapsamında İskele Meydanında toplanan Acil Sağlık Hizmetleri personelleri, vatandaşlara, trafikte ambulanslara yol verilmesinin önemi hakkında bilgi verilerek, “minik 112” projesi ile de çocuklara 112 hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, “Bu hafta 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Türkiye genelinde 81 ilde bu haftayı kutluyor. Bu haftayı kutlamamızdaki amaçlarından bir tanesi, trafikte ambulanslara yol verilmesinin farkındalığını oluşturmak. Acil durumlarda özellikle saniyelerle yarışan 112 ekipleri için bu süre çok önemli. Şu an biz burada stant çalışması yapıyoruz, vatandaşa acil sağlık hizmetleri ile alakalı bilgilendirme yapıyoruz. Ayrıca Sağlık bakanlığının “Minik 112” projesi de var bu proje kapsamında okulları ve kreşleri gezerek ambulanslarla ilgili farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Acil durumlarda ambulans ne zaman aranır, bir çocuğun yanında biri rahatsızlandığında 112 arayacağı zaman ne söylemeli bunlar hakkında bilgi veriyoruz” ifadeleri kullanıldı.

UMKE görevlisi İsmail Tuna Bilgin ise UMKE’nin çalışmaları ve görevleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Depremde 156. saatte iki tane kardeş kurtardık”

İsmail Tuna Bilgin, “Hepimiz Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarıyız. UMKE’nin bünyesinde sağlık sistemlerinde çalışan bütün personellerimizden özel eğitim almış personellerimiz bulunuyor. Personellerimiz normalde hastanede, ambulanslarda kendi birimlerinde çalışıyor ama afet durumu olduğu zaman kırmızı koda geçtiğimiz zaman UMKE personeli oluyoruz, UMKE kıyafetlerimizi giyiniyoruz ve bakanlığımızın görevlendirdiği bölgeye gidip oraya sağlık hizmetinin kurulmasını sağlıyoruz. Örnek vermek gerekirse depremde enkazın altından hastaların çıkarılmasına kadar olan geniş yelpazede sağlık hizmeti veriyoruz. Kendimden örnek vermek gerekirse Adıyaman depreminde 156. saatte iki tane kardeş kurtardık. Onunla beraber bir zaman sonra ekip değişimi oldu ve çadır hastane hizmeti verdik. Yani çökmüş olan bir sağlık sistemini elimizde koşullarla sıfırdan kurup sağlık hizmeti vermeye yönelik bir Sağlık Bakanlığı’nın kuruluşuyuz”

www.canakkalegundem.net/Mehtap Keskin

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech