Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bizler olmayan bir şeyi paylaşmadık”

Çanakkale’de meslek odaları, sendikalar,

Çanakkale’de meslek odaları, sendikalar, dernekler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri bir araya gelerek ortak basın açıklaması ile Belediye Başkan Adaylarını tarif etmişlerdi. O açıklamada adı geçen iki sendikanın onayımız alınmadı demesinin ardından bir açıklama daha geldi.

16 sendikanın imzasını taşıyan bir basın açıklaması yapılmıştı. Ziraat Mühendisleri Odası’nda yapılan açıklamada Çanakkale Belediye Başkan Adayı ile ilgili adeta tarifte bulunulmuştu. O açıklamada destekçi olarak yer alan Tüm Bel Sen ve DİSK Genel İş, sonrasında bizim onayımız alınmadan isimlerimiz kullanılmıştır açıklaması yaptılar.

Açıklamada imzası bulunan STK’lar ise bir kez daha açıklama yaparak, “Bizler olmayan bir şeyi paylaşmadık” ifadelerini kullandılar.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “29 Kasım 2023 tarihinde Çanakkale’de Yerel Yönetimlere ve Seçimlere dair yaptığımız Basın Bildirisinin imzacıları içinde yer alan iki sendika, Tüm-Bel Sen ve Disk Genel-İş, isimlerinin izinsiz kullanıldığına dair, kamuoyuna bildirinin yayınından sonra açıklama yaparak, bu çalışmanın ortak olmadığını isimlerinin izinsiz kullanıldığını beyan ederek, açıklamayı yapan STK kuruluşlarını, DKÖ lerini, sendikaları töhmet altında bırakacak bir açıklama ile kamuoyunda, yanlış algıya neden olacak, güvensiz bir ortamın umarız yaratıcısı olmazlar.

En başından beri, yaptığımız ziyaretlerde yanımızda bulunup, süreci izlemesine rağmen, açıklamada da belirttiğimiz gibi, kentin dinamikleri olarak, seçimlerde ne bir parti ne bir aday ismi vermeksizin hassasiyet ile hazırlanmış bir basın bildirisinin kamuoyuna sunulacak sürecini, bilerek, hazırlanan metni de, hem taslak hem son hali ile kendilerine göndererek dönüş bekledik.

Bizzat içinde olup son dakikaya kadar süren sessizliğin, dışarda kalmak gibi bir anlamını sonuca göre değerlendirme mantığını etik bulmuyoruz.

Metin son hali ile son dakikaya kadar ellerindeydi. İmzalamıyoruz diyebilirlerdi. Sürecin ne içindeyim ne de dışındayım olmaz. Başından beri, STK larına kısmen de olsa birlikte gittik. Nasıl bir metin oluşturacağımızı ortamlarda konuştuk. Sonrasında, oluşan taslağını hem son yazımını kendileri ile paylaştık. Örnek olarak İmza koyamacağını Birleşik Kamu-İş bildirdi. Ancak bu sendikalardan imzadan çekildiklerine dair bir dönüş olmadı ve bildiriye girdiler. Bizler olmayan bir şeyi paylaşmadık” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech