Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediyespor ne yapmalı?

Çanakkale Belediyespor’da beklenen baş

Çanakkale Belediyespor’da beklenen baş antrenör değişimi gerçekleşti. Geç bile kalındı denilebilir. Hatta sezonu Vedat Hoca ile başlanmamalıydı. (Bunu yazarken, Vedat Mekik’in başarısızlığından değil, doku uyumsuzluğundan diyorum). Hadi başlandı, bu kadar beklenmemeliydi.

Şimdi ne yapılmalı?

Öncelikle yeni getirilecek antrenör, genç başarıya susamış, bir o kadar da altyapıya önem veren birisi olmalıdır. Eski isimler üzerinde durulmamalıdır. Örneğin (tanıdığım için yazıyorum) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ada’nın uzun yıllardır takıntısı olan Osman Uraner gibi isimler alınmamalıdır. (Mustafa kesin bu ismi söylemiştir.)

Genç ve altyapıya çok önem veren bir isim olmalı. Yönetim böyle isimleri bulmalı. Menajerlerin sözüne bakıp yeni bir isme karar verilmemeli. Çünkü menajerlerin tek derdi önce teknik ekibi ardından da bir kaç oyuncusunu satmaktır. Takımın sponsoru Sayın Özer Önder bunu bilmeyebilir. Levent Başkan para işlerinden iyi anlar. Camiayı da tanımıştır artık. Bu ismi kimse bulabilirler, bulmalıdırlar.

Takım olarak biz lige yeni başlamış olacağız.

Belki takımın içerisinden ayrılacak oyuncular da olabilir. Her teknik heyetin değişiminden sonra bu kaçınılmaz sondur. Kimi oyuncuları ayrılan hoca fişekler, kimisini de gelmek isteyen niyeti olan hocalar fişekleyebilir. Yönetim Kurulu Üyeleri bu tür olay ve davranışlara hazır olmalıdırlar. Bir kulüp ne teknik heyetle ne tek başına sponsorla ne de oyuncular ya da taraftarlarla yönetilir. Camia olmuş kulüpler Yönetim Kurulu Üyeleri ile yönetilir. Biz de camia olduğumuzu ileri sürüyorsak bunları unutmamalıyız.

Altyapı çok sorunlu…

Bu kulübün altyapısından kim sorumludur? Para getirsin gerekçesi ile neredeyse tüm altyapı sahaları birilerine para karşılığı kiralanmış. Böyle bir yönetim anlayışı olabilir mi?

Çanakkale halkının katkı paylarından kesilen paralarla hayatta kalan bir Belediyespor tesisleri bu hale mi getirilir? Bunun sorumluları hesap vermeli. Kendi sahamızda oynadığımız maçlarda Kepezspor’un altyapısı maça geliyor. Bizim altyapı ortada yok. Eceabatspor’un alt yapısı maçta bizimkiler yine yok.

Ülkemizde altyapı hep sorunlu. Altyapı hocalarının tek derdi maç kazanmak. Olmaz. Altyapının tek görevi vardır. A takıma oyuncu yetiştirmek. Turnuva kazanmayı oyuncu yetiştirmeye tercih ediyor bizimkiler. Peki bizim takımın alt yapısından hangi oyuncular yetişti? Yetişenlerin kıymetini bildik mi? Lisans çıkarmadığımız için kadroya almadığımız için bedavaya gitmedi mi bir iki gözde oyuncumuz. Libero Ceren’i örnek vereyim hemen. Diğer isimlerden söz etmeye gerek bile duymuyorum. Bilmeyenler bilenlerden öğrensin. Yönetim yine uyutulmuş ve kandırılmış.

Özer Bey’e kolay gelsin…

Deyim yerindeyse takım için, sporcular, spor için para harcayacak bir isim bulunmuş. 3 AS Sigorta A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Özer Önder. Kulübe, camiaya, takıma uzak birisi olabilir. Ama tam bir spor gönüllüsü. Bana göre Vedat Mekik başta olmak üzere Mustafa Ada ve bir iki isim tarafından hep yanlış yönlendirilmiş. Yönetim de kendisine ayak sürçmüş.

Sonuç bu günlere gelmiş. Şimdi hızlı bir şekilde, kulüp içerisinde önemli bir yere getirilerek başarılara kucak açılmalıdır.

Güngör Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech