Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sokak sandık bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi olağan

Cumhuriyet Halk Partisi olağan kurultayını tamamladı. Tarihinde ilk kez bir Genel Başkan Kurultay sonunda değişti. Kemal Kılıçdaroğlu, ısrarla koltukta oturmak isterken, delegeler, değişimden yana oyunu kullanarak Özgür Özel’i genel başkan koltuğuna oturttu.

Şimdi tüm Türkiye’de gözler, yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimlerine çevrildi. Bu seçimlerde CHP adaylarını nasıl belirleyecek? Sokağın ve partililerin birbirine sordukları soru bu. Sokaktaki isimler, genel olarak ön seçim konusunda fikrini beyan ederken, partililerden de büyük bir gurup aynı düşünceyi paylaşıyor.

Bakalım büyük kurultayda sokağın sesine kulak veren delegeler değişimden yana tavır alırken, Genel merkezde koltuğa oturan yetkililerde aynı sese kulak verecek mi? Yoksa sokağın sesine kulak tıkayıp, farklı bahanelerle verdikleri sözü unutup adamım adamı düşüncesiyle değişimin değişmeyenlerini mi seçecek. Bekleyip göreceğiz.

Çanakkale özelinde CHP’li adaylara baktığımızda mevcut belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın son kez aday olacağı yönünde sözler ileri sürülüyor. Bu arada Erdal Gezen, resmi olarak kurultay öncesi riski alıp aday adaylığını açıkladı. Mehmet Öngen de kendisi aday adayı olduğunu resmi olarak açıklamazken, sosyal medyasında bunu resmileştiren isim oldu. Şimdi gözler ekibi tarafından her fırsatta adaylığı açıklanan ama kendisi resmi olarak bir açıklama yapmayan eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’e çevrildi.

Kulislerde konuşulan bilgilere göre Erkek’in de bu hafta içerisinde aday adaylığını açıklaması bekleniyor. Bu arada aday adaylarından kimlerin ön seçimi istediği seçim toto oyununa dönüştü. Mevcut Belediye başkanı Ülgür Gökhan’ın dışında şimdiye kadar hiç bir aday adayı “Ön secim istiyoruz” demedi.

İsteyen istemeyeni hep birlikte göreceğiz.

Sokakta bulunan insanlar, delege sisteminin arkasına saklanarak SOSYAL DEMOKRAT olduğunu savunanlara mı oy verecek? Yoksa sözü bir, özü bir, davranış ve hareketleri bir isimlere mi oy verecek? Kısa sürede bunları da göreceğiz. Yönetim kadrolarının tutumu da tabi ki izlenecektir.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech