Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sadece Yaşamak

“İşi yazarlık olanın her

“İşi yazarlık olanın her gün yazması gerekir. Yazar olan ilham beklemez. Ben mesela her gün en az 20 sayfa yazıyorum. Ağacı, çiçeği, kuşu neyi görürsem o gün kalktığımda onu yazarım.” demiş büyük usta Haldun Taner.

Her sabah kalktığınızda gününüzün nasıl başladığı bütün günü etkiler. Neyi görürseniz o olur aslında gününüzün tümü. Her halimize kabul verirken günüde kaçırmamak lazım. Bir olumlama cümlesi ile başlayın güne. Çünkü sizin ağzınızdan çıkan her cümle bir ihtimal yaratıyor misal aleminde. Ben bugün her soruna göğüs gerebilirim derseniz, bir sorun ihtimali yaratırsınız. Ben bugün olması gereken deneyimler ile kendimi aydınlatacağım derseniz deneyimlerinizi akışta kabul edersiniz. Her zaman ihtimallerinizin mana alemindeki ihtimallerini yaşarsınız.

Peki günde neler oluyor derseniz.
Şahane bir deniz kokusu alıyorum. Kumru kuşları hiç durmadan ötüyor ve serçeler ile yarışıyor sanki. Babaannemi hatırlatıyor bana. Hep gözümde bir yaş eski çocukluk anılarım. Ağlıyorum sanmayın hüzünleniyorum ne güzeldi diye. Bana verdikleri deneyimlere gülümsüyorum artık. Benim her anıma eşlik etmiş yıllar boyu bir baykuş. Şimdi sesini duyunca kalbimde bir neşe var. Bana hep yanındayım diyen bir ruh o. İnsanların hızla yürümeleri ne ilginç. Bir yerden bir yere hızla ulaşmak için çaba sanki. Hep bir aceleleri var. Hayatta anlayarak yaşamak ve tat almak için çok mu kısa diye düşünüyorum. Boşver dedim kendi kendime sen her anını ayrı güzellikte yaşa. Bir ihtimal var aklımda bu yaşadıklarımız başka bir alemin ön çalışması olabilir mi diye. Şimdi gelecekse yeni bir yaşam bu deneyimlerle, çok güzel oldu oh diyorum. Çok teşekkür ediyorum bu güne. Bir yudum suyu huzurla içebilmektir hayat. Sade ve keyifli yaşanınca anlam bulur.

Kuşlar mı hala durmadı. Durmasınlar da mutluluğu anlatsınlar herkese.

Sevgiyle…

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech