Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sınav Karmaşası Nasıl Çözülür?

Öğrenciler için sınav takvimi

Öğrenciler için sınav takvimi daraldı.
ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 17-18 Haziran’da düzenleneceğini açıkladı ve başvuruları aldı.
6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen illerden Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’da sınav yapılmayacak. Adaylar istedikleri illeri tercih edip sınava girebilecek.
Sınav sonuçlarının 20 Temmuz’da açıklanacağını aktaran ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz’da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz’da, 2. gün oturumları 30 Temmuz’da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos’ta düzenlenecek. KPSS sonuçları ise 25 Ağustos’ta duyurulacak” bilgilerini paylaştı.
Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “Daha önce Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da bazı sınavların yapılamayacağını, bu bölgede sınava girecek adayların istedikleri sınav merkezini seçebileceklerini duyurmuştuk. Bundan sonraki sınavlarda da deprem bölgesindeki adaylarımızın mağduriyet yaşamaması için çalışıyoruz” dedi.
Yani kesin bir karar yok.
Oysa sınav takvimlerinin belirlenmesinden sonra depremzede öğrencilerin hazırlanabilmesi için sınavların bir ay ertelenmesinin daha doğru olacağı yönünde talepler var.
ÖSYM ilk olarak sınav tarihini Kasım’da açıklamıştı. Ancak iktidarın erken seçime gideceği söylentileri sonrasında takvimi geri çekilmişti.
Sınavlar da eğitimin, ölme ve değerlendirmenin bir parçasıdır.
Her türlü belirsizlik ve deprem gibi olağanüstü durumlar sınavlara hazırlanan öğrencileri doğrudan etkiler.
Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak başka alanlara benzemez.
Zira girdiği sınavla ve o sınavdan aldığı sonuçla hayatı değişecek çocuklarımız için daha titiz hareket edilmesi gerekir.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech