Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Empati

Şiddetsiz iletişim adındaki bir

Şiddetsiz iletişim adındaki bir kitaptan, empatiyle ilgili bir bölüm okudum ve empati kurmanın gerçekten çok faydası olduğunu okudum. Yazının içinde bir hikâye vardı ve çok beğendim. Empati hakkındaki yazının bir kısmını paylaşmak istedim. Yazının tamamını okumak isteyenler, Marsall B.Rosenberg adlı yazarın Şiddetsiz İletişim kitabını alarak yazının tamamını ve daha birçok faydalı olabilecek yazıları okuyabilirler.

Carls Rogers, empatinin, empati verilen taraf üzerindeki etkisini şöyle açıklıyor;  “Birinin sizi, hakkınızda peşin hüküm vermeden, adınıza sorumluluk almaya yada sizi belli bir kalıba sokmaya çalışmadan dinlemesi cidden çok iyi gelir insana. Birileri beni gerçekten dinlediğinde ve duyduğumu hissettiğimde dünyamı yeni bir bakış açısı ile yeniden algılayabiliyor, hayatıma devam edebiliyorum.

Biri sizi dinlediğinde, daha önce çözümsüz gibi görünen şeylerin çözülebilir hale geldiğini görmek hayret verici. Biri sizi gerçekten dinlediğinde, içinden çıkamaz gibi görünen karışıklıklar berraklaşmaya ve su gibi akmaya başlar.”

Empatinin Gücü

Öfkeli birine ‘ama’ demek yerine, onunla empati kuralım.

En yakınlarımızda empati kurmak en zoru olabilir.

Bir sohbeti yeniden canlandırmak için empatiyle araya girebilirsiniz.

Suskunluğun gerisindeki duygu ve ihtiyaçları dinleyerek onunla empati kuralım.

Empati, kendimizi şimdiye getirme becerimizde yatar.

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech