Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Benden Bize

Kendim için ne yapabilirim

Kendim için ne yapabilirim çok da düşünmediğimiz bir konu. Bu yaşam döngüsünden ne istersin. Neyi yaşamak seni mutlu eder diye sorduğumda hep başkalarına bağlı cevaplar geliyor.

Çok para kazanmak istiyorum çünkü başkalarına yardım etmem gerekir.

Sağlığım yerinde olsun ki çocuklarıma bakabileyim.

Başarılı olayım ki ailem benimle gurur duysun.

Kendimizi mutlu etmenin başkalarına bağlı olduğu durumlarda o kişileri de bu döngüye sokarak işleri zorlaştırıyoruz. Bir başkasına bağlı mutluluk, öz değer ve güven yaratmaktır bu. Çok bileşen yaratıyor bu durum. Özellikle bağımlı ebeveynler ile işler daha da zorlaşıyor.  Genelde de ebeveynler kendileri için güvenlik duvarları yaratmaya yatkın. Çocuklarını korumanın yolunun kendilerine doğru bir dikkat yaratmak olduğunu düşünüyorlar. Ancak önünde sonunda dış dünya ile karşılaşacak bu çocuklar. Bu noktada seçimlerini kendi duvarlarını inşa ederek yaparken, sadece ben seni sevebilirim ve ben sana en çok değer verenim ile devam eden bağımlı ilişkilere doğru da çekilebilirler. Ben kendim için bunları istemiyorum demek zor biliyorum. Yinede kolaylaştırmak mümkün. Şimdi biz yetişkinler davranış modellerimizi değiştirebiliriz. Buna kendin olurken örnek olmak diyelim. Sizde etrafınızdakilere bunu ferdiyet duygunuzu koruyarak öğretebilirsiniz.

Kendin olmak demek, kendin için sadece seni mutlu edecekse bile o konuya zaman ayırmak demektir. Zor dediklerimizi kolaylaştırmak ve kendi düzenimize göre bir rutin ayarlamak bizim elimizde. Bugün soruyorum size.

Kendiniz için yenilenerek başlamaya ve tüm zor dediklerinizi bugün kolaylaştırmaya hazır mısınız?

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech