Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’deki Suriyeli Sayısı ve Okullardaki Tehlike!

Güneşli bir pazar günü

Güneşli bir pazar günü İskelede, Behram’da, Bozcaada’da ya da Güzelyalı’da çocuklarınızla birlikte güzel vakit geçiriyorsunuz.

Birdenbire yanınızda bir bomba patlıyor ve çocuklarınızla birlikte hayata veda ediyorsunuz. Çocuklarınızdan biri 15 yaşında diğeri 9!

Hayatlarının baharında kalleş bir bomba ile hayattan kopartılıyor.

Siz ise 40’ınızda bile değilsiniz.

Cenazenize devlet büyükleri geliyor, ‘kanları yerde kalmayacak’ diyor ve unutuluyorsunuz! İstiklal Caddesi’ndeki patlamada olan budur.

Olaydan sonra Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar yeniden gündeme geliyor ama; nafile. Onlar sizin öldüğünüz yerde nargile tüttürmeye, denize girmeye, belki de kızlarınızı taciz etmeye devam ediyor.

Emniyetin verilerine göre, İstiklal Caddesi’ni kana bulayan bombacı Suriye’den Türkiye’ye kaçak yollarla gelmiş, kendi gibi kaçak birinin evinde kalmış, kaçak Suriyelilerin açtığı kaçak tekstil atölyesinde çalışmış, patlamadan sonra da korsan taksiyle evine gitmiş!

Neresinden bakarsanız bakın tam bir ulusal güvenlik sorunu.

Asıl tehlike ise savaşın içinde büyümüş ve o şiddet ortamından gelmiş binlerce çocuğun sizin çocuğunuzla aynı sınıfta okuması.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi’nin verileri göre Çanakkale’de 4 bin 241 Suriyeli sığınmacı yaşıyor.

Bütün Türkiye’de okul çağındaki Suriyeli sayısı ise 1 milyon 205 bin 105.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 35 bin 707 Suriyeli anaokuluna gidiyor. İlkokulda 442 bin 817 Suriyeli okuyor. Ortaokulda 348 bin 638 ve lisede 110 bin 976 Suriyeli öğrenci eğitim görüyor.

Üniversitede okuyan Suriyeli öğrenci sayısı ise 48 bin 192.

Bir milyon Suriyeli sizin çocuğunuzla aynı okula gidiyor, aynı sınıfta oturuyor, aynı kantine, yemekhaneye gidiyor.

‘Peki bunun neresi sorun’ derseniz, çocukluk, yaşamın temel bir aşamasını oluşturur ve etkisi tüm yaşam boyu devam eder.

Yani savaş ve şiddet ortamında büyüyen çocuğun zihninde ortaya çıkan “ölüm düşüncesi” ve “tehdit algısı” yoğun ve derin korkuya neden olur. Çocuğun kendini güvende hissetmesini ve başkalarına güven duymasını zorlaştırır. Sonuçta bu çocuklar kendi güvenliği için öğrendiği yegane yöntem olan şiddete başvurabilir.

Bu bir oyun sırasında sizin çocuğunuza karşı da olabilir!

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech