Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KENDİNİ SEVMEK

Bir güne kendini severek

Bir güne kendini severek uyanmak dediğimde, kendine dönük hatta bencilce bulunabilir. Bize kendinden önce başkasını düşünmelisin öğretilmiş. Yardımseverlik ve iyilik yapmak olarak görülüp çok iyi hissettiriyor insana. Kendini düşünürsen bu en büyük yanlışlardan biri olur diye anlatılmış. Kendinin değil başkalarının hayatlarına çözüm olmak aslında kendinle yüzleşmeden, başkalarını anlamaya dönük olmamızı sağlıyor. Bu bir kaçış. Kendimize doğru bakarsak göreceklerimiz bizi üzebiliriz diye hissettiğimizden, buraya doğru adım atmıyoruz.

Benim kendime faydam yok. Başkasına akıl verebilirim ama kendi hayatıma gelince benim ki işte öyle gidiyor diyen güzel insanlara sesleniyorum. Yenilenen yaşam, yeni fikirleri de yanında getirdi. Eskiden herkese iyi gelmek çok önemliydi. Şimdi önce kendine iyi gel sonra zaten bütüne katkın çok büyük olacak fikri, çok daha kolaylıkla bu ana konuyu çözebiliyor.

Değişik hayatlardan geliyoruz. Öğretilerimiz, aile geleneklerimiz farklı. Bazen başlangıç seçimlerimizde bir aile olmayabilir. Anne ve baba rollerini, biyolojik olanlara değil başka kişilere yükleyerek yaşamış olabiliriz. Yaradan varoluşunuzu seçimlerinize saygı ile onurlandırır. Bu nedenle atacağınız her adımı bekler ve deneyim diye nitelendirir. Tabi bütüne katkı oluş şekline göre her kararımızın bir karması olur. Karmayı bir lanet gibi düşünmemelisiniz. İyilik yap iyilik bul sözü de karmanın çalışacağının bir ifadesidir.

Bu karma ve iyilik konusuyla biraz uğraşmaya gelmişiz dünyaya. Bunları çözümlerken asıl kendimizi unutuyoruz. İlk adım önerim şu;

Kendi hayat adımlarınıza dönüp bir bakın. Hatalı, yanlış gözüyle değil neler olmuş diye. Birde size rağmen olanlar var. Sevgiyle kabul verin kendinize. Böyleydi ama değişebilir deyiverin.

Ben sade düşünürüm her konuda. Her şey istersek çözülebilir. Her yerden geri dönüş vardır.

Sadece bir tek şey var. Bunu yapmazsanız size kimse bir şey yapamaz. O da kendine kabul vermektir. Olduğunuz kişi olarak siz, kendinizi kabul eder ve severseniz, gerisi her türlü halledilebilir.

Her şey kendinizi affetmenin etrafında dönüp duracak. İlerleyecek miyiz yoksa hep kısır döngüde dönüp duracak mıyız? Bir düşünün…

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech