Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Plymouth Barracuda-2

…   1965 yılında

 

1965 yılında iki önemli değişiklik yapılmıştır. 4500 cc Comando motoru ve 4 barrel’li karbüratörü ile birlikte üretilen Baracuda “S” modeli olarak satışa sunmuştur. Commando V8 ile birlikte süspansiyon, direksiyon, lastikler ve standart takometre de yenilenmiştir.

1966 yılındaki modelinde ise Valiant’dan gelen arka camdaki “V” ambleminin yerini Barracuda’ya özgü, balık amblemi almıştır..

Baracuda’nın yeni performans modellerinin ismi ‘CUDAS olarak tasarlanmış ve altı değişik V8 motor seçeneği ile birlikte piyasaya sunulmuştur. 5200 cc, 5600 cc, 6300 cc, 7200 cc ve 7200+6 ile birlikte 7000CC’lik HEMI motor opsiyonları üretilmiştir.

Ancak 1973 yılında Amerika’da yaşanan petrol krizi nedeniyle aracın satışlarında dramatik düşüşler gözlenince, 1974 yılına kadar devam eden üretim sona ermiştir.

Üstün performans özellikleri ile birlikte günümüzde antika araç toplayanların gözdesi olan Barracuda’nın sadece 14 adet üretilen 1970 modeli 2006 yılında yapılan bir açık arttırmada 2,16 milyon dolara alıcı bulmuştur.

TEKNİK

Michelin, doğru lastik hava basıncı konusunda uyarıyor

Lastik hava basınçları, çoğu zaman sürücülerin ihmal ettikleri önemsiz bir detay gibi gözükse de, sürüş güvenliğine birinci dereceden etki eden bir unsur. Çünkü otomobili taşıyan aşıl şey lastik içindeki havadır. Michelin’in her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Lastiklerde Doğru Hava Basıncı” etkinlikleri ile sürücüleri bu konuda bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Bu yıl 20 noktada düzenlenen bu etkinlikte 4206 araçta lastik hava basıncı ölçülmüş ve her yüz araçtan 32’sinin lastik hava basıncının tehlikeli seviyede düşük olduğu tespit edilmiş.

Lastiklerde düşük hava basıncı yol tutuş yeteneğini azaltır, direksiyon tepkilerini olumsuz etkiler, ıslak zeminde fren mesafesini uzatır, yakıt tüketimini arttırır, lastiğin fazla ısınmasına neden olarak patlama ihtimalini yükseltir. Bununla beraber lastiklerde düzensiz aşınma da oluşacağından lastiklerin ömrünü kısaltır.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech