Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Barış Kordonu Temizlendi

Barış kordonunda çevrenin temiz

Barış kordonunda çevrenin temiz olması gerektiğini hatırlatmak için bilinçlendirme çalışması yapıldı. Deniz kirliliği, ve müsilaj sorununun hatırlatıldığı anlamlı bir temizlik gerçekleştirildi. Çalışma Çarşamba günü sabah 10:00’da başlarken kumsaldan çöpler toplandı. Marmara denizinin kıyısında 7 ilde eş zamanlı başladı.

Kumsaldan toplanan sigaralar, çöpler daha sonra sergilendi. Kentliler yaşlısıyla genciyle vatandaşlar kordonu temizledi. Kordonda yapılan anlamlı çalışmaya, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları SUEZ Genel Müdürü Metin Suadiyeli, Birim Müdürleri, Belediye personelleri ve bir grup vatandaş katıldı.

Ülgür Gökhan konuşmasında, “Çevre temizliğine dikkat çekmek için temiz kalması içi bir etkinlik düzenledik. Marmara Yedi il var. Bu illerin tamamında ilçelerde dahil olmak üzere temizlik yapıyoruz. Sloganımız, Birlikte temiz tutalım. Biliyorsunuz Marmara Denizi geçen yıl ciddi bir felaketle karşı karşıya kaldı.

Müsilaj felaketiyle karşılaştık. Bunun olmaması için yegâne şart denizin temiz olmasıdır. Denizi kirleten tüm unsurlardan korunmasıdır. Biz de bu bağlamda tekrar dikkat çekmek için böyle bir etkinlik yapıyoruz. Şimdi sembolik olarak burada kumsalımızı temizleyeceğiz. Bir bilinç oluşturmak ve deniz kirliliğinin sonuçlarının, çok zor telafi edildiğini ve bu denizi korumamızı gerektiği konusunda bilinçlendirme çalışması yapacağız. Burada hep beraber bu temizliği yapacağız. Bu noktada algı oluşturmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özlem Kavuklu-Cihan Peker

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech