Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Eski fiyatları göremeyiz”

Cuma günü kurulan semt

Cuma günü kurulan semt pazarında enflasyon, mazot ve nakliye ücretlerine gelen zam nedeniyle sebze ve meyve fiyatları vatandaşın cebini yakarken öte yandan da Cuma Pazarı esnafı mazota gelen son zamdan oldukça şikayetçiydi.

Tezgahlarda satışa sunulan ürünlerin pahalı olduğunu söyleyen vatandaşlar, fiyatların pahalı olmasından yakındı. Bu hafta pazarda ortalama olarak patatesin kilosu 10 TL, soğan7 TL, limon 16 TL, elma 15 TL, kiraz 30 TL ve biber 20 TL liradan satıldı.

Vatandaşlar pazarda sebze ve meyve fiyatlarının yüksekliğinden şikayet ederken, pazarcılar ise, maliyetlerin yüksekliğinden şikayetçiydi.

“Freni patlamış bir kamyon gibiyiz”

Bir yandan vatandaşın öte yandan esnafın da yakındığı zamlar nedeniyle Cuma pazarı esnaflarından olan Mehmet Ali Özdemir şu an herkesin mağdur olduğunu ve bir an önce alım gücünün yükselmesi gerektiğini söyledi. Mahsulün temininin her geçen gün daha da zorlaştığını dile getiren Özdemir: “Karpuzu sekize bölüp veriyoruz. İnsanlarda para yok ki. Üretici mağdur, esnaf mağdur, vatandaş yememek için kendini sıkıyor. Herkes mağdur. Freni patlamış bir kamyon gibiyiz şu an ülke olarak. Gidiyoruz ama bakalım nereye gidiyoruz. Fazla değil yanımızda bir saat oturun bir görün ne satıyoruz.  Bu ticareti yapmanın bir önemi yok ki. 15 20 liraya alıyoruz ürünü kaç paraya satacağız da kar edeceğiz” dedi.

“Eski fiyatları artık pazarda göremeyiz”

Gübre ve ilaçlara getirilen zamlardan sonra mazota bir kez daha zam yapılmasının ardından  gazetemize konuşan bir diğer Cuma Pazarı esnafı Deniz Çoban ise insanların tezgahları bakıp geri gittiğini söyledi. Aynı şekilde alım gücünün olmadığını ileten Deniz Çoban durumun daha da kötüye gideceğini iletirken mazota gelen son zamdan yakındı.  Alım gücünün bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyleyen Çoban şunları ifade etti:‘’İnsanlar geliyorlar bakıp bakıp geri gidiyorlar. Alım gücü yok ki vatandaş sürekli etiket koşturuyor. Kiloyla almak istiyor ama alamıyor maliyet yüksek. Bunun tabi bir sürü nedeni var. Mazot aldı başını gidiyor, toprağı gübresi ilacı çalıştırdığın işçi derken bize ne kaldı? Geçen yaz mazot 6 7 liraydı şimdi 22 lira. Benim kendi aracımın deposu 500 liraya dolarken şimdi 1600 liraya doluyor. Daha ne diyeyim? Son bir aydan beri sebzede biraz Allah’tan düşüş var ama daha olmaz. Eski fiyatları artık bu yaz tezgahlarda göremeyiz.’’

“Sıkıntı Büyük”

Aynı şekilde alım gücünün zor olduğunu söyleyen başka bir Cuma Pazarı Esnafı Burak Arslan yazın bir tık fiyatın belki düşeceğini ama çokta etki olmadığını söyledi. Yine aynı şekilde mazota gelen zamdan şikayetçi olan Arslan şunları iletti: “Bugün bir roka maydanoz 6 lira. Yahu biz bu ürünleri 50 kuruşa veriyorduk. Ne yapacak bu vatandaş. Benim düzeleceğinden de inancım yok. Mazota indirim olmadığı sürece bu fiyatlar sabit kalır.”

Özlem Kavuklu

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech