Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatandaşın isyanı “Geçinemiyoruz!”

Son zamanlarda gündemde olan

Son zamanlarda gündemde olan fiyat artışları enflasyonun yükselmesiyle, vatandaşın alım gücünün azalmasına sebep oldu. Ürünlerde ki fiyat farkları vatandaşları kara kara düşünmeye itti. Artık insanlar alacağı ürünü gerçekten ihtiyacım var mı diyerek iki defa düşünür hale geldi. Mikrofonu, sokakta vatandaşlara uzattık ve gencinden, yaşlısına Çanakkalilerin ortak problemi geçim sıkıntısı.

Bu fiyat artışlarından sonra insanların nabzını yoklamak için çıktığımız Çanakkale sokaklarında herkesten “geçinemiyoruz” kelimesini duyduk. Kimi bunu sitemli olarak söylerken kimi üzgün bir şekilde ifade etti. Herkesin ortak problemi olan geçim sıkıntıları için insanlar şu ifadeleri kullanıldılar.

“Gençlerin mutlaka eğitim almaları gerekiyor, ne olursa olsun”

Özdeyiş Özer; “Ben emekliyim, eşim de çalışmaya devam ediyor. Dükkanımda da bir yan gelir oluyor, idare etmeye çalışıyoruz. Eski ekonomik koşullarımız tabi şu an yerinde değil. Gençlerin mutlaka eğitim almaları gerekiyor, ne olursa olsun. Üniversite eğitiminden söz etmiyorum, mesleki anlamda eğitim almaları ve şanslarının bol olmasını tavsiye ediyorum, şans onların elinde değil ama maalesef öyle” ifadelerini kullandı.

“Enflasyon çok yüksek %60”

İnci Kaygısız; “Geçinemiyoruz. Eğitim, ekonomi, enflasyon bunların düşmesi lazım. Ekonomi bozuk, zam üzerine zam. Zaten asgari ücret alıyoruz. Evimiz kira, ev kiraları çok uçuk. Benim ev sahibim Almanyalı insaflı 1200’den oturuyorum. Asansör, merdiven parası ödemiyoruz. Bu yönden iyi ama zaten aldığımız ne? 3 tane çocuk okutuyorum ben, geçinemiyoruz yani. Hem ekonomi bozuk hem enflasyon çok yüksek yüzde 60. Zaten pazardan domates falan hiç alamıyoruz, 5 liraya salatalık buldum, 40 liraya da peynir aldım, yumurta aldım. Zaten günlük ne kadar kazanıyoruz? Şu an hiç geçinemiyoruz. Bu iyi değil” dedi.

“Bu süreci daha fazla çalışarak daha fazla paralar kazanarak geçinmeyi düşünüyorum”

Öğrenci Abuzer Bingöl ise; “Maalesef geçinemiyoruz, her şey çok pahalı olduğu için artık aldığımız paralar yetmiyor. Bu süreci daha fazla çalışarak daha fazla paralar kazanarak geçinmeyi düşünüyorum, geçinmeye çalışacağım” ifadelerine yer verdi.

“Tüm öğrencilerin bu sıkıntıyı çektiğini düşünüyorum”

Ebru Çelik; “Bir öğrenci olarak sürekli nasıl geçineceğim ve nasıl para yetiştireceğim derdindeyim açıkçası. Ben bu haldeyken asgari ücretle çalışan bir aileyi ve çocuk okutan aileyi düşünemiyorum. Ben üniversiteye geldiğimde her seferinde beni geçim sıkıntısı, para sıkıntısı basıyor. Bu ay ben bu parayı önümüzde ki aya kadar idare edebilecek miyim? Edemeyecek miyim? Otobüs fiyatları, yemi içme fiyatları, okulun masrafları beni çok zorluyor açıkçası. Tüm öğrencilerin bu sıkıntıyı çektiğini düşünüyorum. Bu süreci atlatamayacağımı düşünüyorum. Geçimimi nasıl sağlayacağım hakkında bir fikrim yok. Belki bir işe girebiliriz ama okulla işin aynı anda yürütülmesinin çok zor olduğunu düşünüyorum. Bilemiyorum yani” diye sonlandırdı.

Özlem Kavuklu

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech