Köprünün, yalnızca tatilcilerin geçmesi için yapıldığını düşünen, cahil insanlar var. Bunların çoğu da, bu köprü AK parti iktidarı tarafından yapıldı diye, geçmiyor. Erdoğan düşmanlığından. Erdoğan ve AK parti gidince, köprüyü sırtlarına alıp götürecekler herhalde. Bakınız. Sevgili arkadaşlar, aziz Romalılar. Bu köprü, Türkiye’nin ihracatını, Avrupa’ya, Dünyaya aktaracak, muhteşem bir eser. Öyle, bayramlarda, seyranlarda, ortaya çıkıp, iskeledeki araç kuyrukların çekip yayınlamak, akıl eksikliğidir. Peki, bu tatilci arkadaşlar, neyin hesabını yapıyorlar?65 liranın mı? Bize göre değil. İstersiniz gelin bir hesap yapalım. Bir tatilci aile, İstanbul’dan yola çıktı. Dört kişiler. Egede tatil yaptılar. Kişi başı 1000 lira. Günlük 4000 lira. Beş günde 20 bin lira eder.2500 lira yakıt parası,2500 lira diğer masrafları koyarsak,25 bin lira eder. Bu kadar parayı gözünü kırpmadan harcayan bir aile reisinin,65 lira için Köprüden geçmemesi, ,saatlerce beklemesi nasıl izah edilir. Arada tam tamına 65 lira fark var. Akıl işi değil. Bir de tatilin 9 gün olması için yırtındılar. O zaman 50 bin lirayı bulacaktı.
Neler değişecek?
1915 Çanakkale Köprüsü” ticaretin rotasını değiştirecek”. Avrupa’ya bir yılda gidip-gelen, 1,5 milyon TIR’ın 4’te 1’i yani 375 bininin bu köprüyü kullanması bekleniyor. 41 milyar dolarlık ihracat yapan, Ege ve Güney Marmara’nın lojistiği de hızlanacak. Anadolu’dan Avrupa’ya taşınan ticari ürünlerde, İstanbul’daki köprülerin dışında, başka geçiş alternatifi olmayan Marmara’nın yükünü, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu hafifletecek. Türk sanayisinin yoğunlaştığı Marmara ve Ege şehirlerinin de, açılmasını dört gözle beklediği 1915 Çanakkale Köprüsü Avrupa Birliği ülkelerine açılan anahtar olacak. Toplamda, 25 milyar dolardan fazla ihracatı bulunan, Ege Bölgesi şehirleri ve 15 milyar dolardan fazla ihracatı bulunan, Bursa için açılacak köprü, Avrupa’nın anahtarı konumunda olacak. Köprü inşaatının başlamasıyla yatırımcıların ilgisinin yoğunlaştığı Çanakkale’deki OSB’lerde yer kalmadı. 110’dan fazla yer tahsisinin yapıldığı Ezine ve Merkez OSB’lerde yeni yatırımcılar için alan açılamıyor. İzmir’den ihracat ürünü taşıyan bir TIR’ın, Avrupa’ya açılan Kapıkule Sınır Kapısı’na ulaşması 746 kilometreyle 7 saat 20 dakika sürüyor. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılmasıyla, bu süre 150 kilometre
kısalıyor. Bu da firmalara ve lojistikçilere 2 saatlik zaman
kazandırıyor ve yakıtta tasarruf sağlıyor. Güzergâh kısaldığı için bu TIR’ın köprü ve otoyol maliyeti de yarı yarıya düşüyor. Tatilciler köprüden geçmedi diyenlere sesleniyoruz. Biraz ufkunuzu genişletin.Sağlıcakla kalınız.