Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürk’ün savaş emirini verdiği belgeler Tarihi Alan’da

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, bir koleksiyonerin envanterinde bulunan Çanakkale Savaşları ile ilgili önemli belgeleri kendi bünyesine kazandırdı. Belgelerin içerisinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş esnasında verdiği emirlerin ıslak imzalı belgeleri de bulunuyor.

Tarihi Alan Başkanlığı’nın 3 yıl önce başlattığı ‘Sahip Çıkalım’ kampanyası ile birlikte envantere kazandırılan belgeler askeri kültür varlıkları kapsamında koruma altına alındı. Envantere 360 mektup, harita, fotoğraflar eklendi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir “Çanakkale’nin kahraman ve muzaffer komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale savaşlarının en önemli yıllarında vermiş olduğu emirleri ve imzasını içeren belgelerde elimizde şu anda. Yine aynı şekilde Enver Paşa imzalı belgeler de elimize ulaştı. Çanakkale savaşlarıyla ilgili bütün araştırmacılara cevap verecek orijinal, özgün ve içeriği çok geniş belgeler şu anda bizim envanterimizde yerini almaya başladı. Belgelerin aslı mevcut, biz hemen hemen bütün belgelerimizi dijital ortama aktararak, dijital ortamdan da ulaşmış olabilecekler.” İfadelerini kullandı.

Nedim Bayhan

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech