Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anneler günü iktidar ve muhalefet temsilcilerini bir araya getirdi

Koronavirüs sebebiyle 2 yıldır

Koronavirüs sebebiyle 2 yıldır gerçekleşemeyen Geleneksel Anneler Günü kahvaltısı bugün Truva Otel’de büyük bir katılım ile gerçekleşti. Etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu da katıldı. Erkek ve İskenderoğlu dernek üyeleri tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Bol bol fotoğraf çekilindi.  

Türk Anneler Derneği Çanakkale Şubesi 2 yılın ardından büyük bir katılım ile gerçekleşti. Kahvaltı etkinliğine de siyasi parti liderleri de kahvaltıya büyük önem gösterdi. Kahvaltıda üyeler bir araya gelerek anneler gününü hep beraber kutladı. Etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş ve CHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol katıldı.

Türk Anneler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Bergin Akpınar “Eşit hak ve sorumlulukla ülkenin birlik ve beraberliğini eşsiz Atatürk ile içimize sindirdik. Teknoloji ve her alanda kararlılıkla ilerliyoruz. Büyük Atatürk sesin kulaklarımızda en büyük eserin cumhuriyetle ileri daha ileriye bakıyoruz. Ay yıldızlı bayrağımızda seni görüyoruz, senin önderliğinle yaşıyoruz. Bu duygular içerisinde çocuklarımıza çalışmak ve vatanını sevmek olduğunu vurguluyoruz. Hak ve sorumluluklarını bilerek yetiştirmeye çalışıyoruz. Geleceğin teminatıyız. Yumruk kadar kalbimize sığmaz denilen her şey sığar. Ne düşman sesi oluruz ne düşman sesi isteriz. Biz zeytin dalıyız. Zübeyde hanım da örnek alınacak annedir. Ne mutlu sevgili ulu önderimiz Atatürk’ü doğuran anaya. Ne mutlu ona sahip olan Türk milletine” ifadelerini kullandı.

Başkan Akpınar’ın ardından kürsüye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek “Sayın milletvekilim, çok değerli büyüklerim, saygıdeğer hanımefendiler, çok değerli anneler, bende anneler gününüzü kutluyorum, saygılarımı sunuyorum. Tabi anneler bir gün değil her gün yanımızda, onlar her gün umudumuz, mücadelemiz, gücümüz, ışığımız. Açlar biter, kavgalar her şey biter. Yeter ki tüm anneler bir araya gelsin, umarım bu da gerçekleşecek bir gün. Sizleri çok seviyorum. Değerli büyüklerimin ellerinden öpüyorum. Cumhuriyetin kurucusu değişmez önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım başta olmak üzere şehit annelerimizin ve ebediyete intikal etmiş tüm annelerimize de rahmet diliyorum. Hepinize ayrı ayrı saygılarımı sunuyorum sağ olun, var olun” dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu “Hepimizin anneler günü kutlu olsun. Birçok rollerimiz var ama ben en çok anneliği seviyorum. En özel en duygusal görevimiz o. Oğlum anneler gününde sana ne alayım anne dediğinde, hep sen bana zaten rabbimin en güzel hediyesisin diyorum. Hepimizin evlatları çok önemli kıymetli. Anne olmak için doğurmaya hiç gerek yok, annelik insanın yüreğinde hissedilen yaşanılan bir şeydir. Zekiye teyzeyi de rahmetle anmak istiyorum, bayrağı teslim aldım ondan. Çanakkale’ye kadın vekil yakışıyor. Bu sayılarında artmasını istiyoruz. Kadın hayatın her yerinde, kadın hayatın yarısı. O yüzden mutlaka kadın görmek istiyoruz. Zübeyde annemizin, tüm annelerin, şehit annelerin, evlatlarını kaybetmiş annelerin, annelerini kaybetmiş evlatların, anneler gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Nedim Bayhan

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech