Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Çevre

“Tohum bağımsızlığımızın sembolüdür”

Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen, Geleneksel Yerel Tohum Takas Şenliği, Cumartesi günü Halk Bahçesi’nde gerçekleşti. Çok sayıda standın kurulduğu festivalde, atalık tohumlar vatandaşlarla buluşturuldu. Özellikle şenlik bünyesinde düzenlenen panel ise dikkatle takip edildi. Etkinliğin açılış konuşmasında ise Belediye Meclis Üyesi İrfan Mutluay yapmış olduğu konuşmada, “Tohum bağımsızlığımızın bir sembolüdür. Tohum bağımsızlık demektir” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Belediyesi tarafından, Halk Bahçesi’nde organize edilen Yerel Tohum Takas Şenliği hayat buldu. Saatler 11.00’i gösterdiğinde başlayan şenlik bünyesinde, Halk Bahçesi içerisine çok sayıda üretici stantlarını açtılar. Çanakkale’nin farklı bölgelerinde yetiştirilen, üretilen ürünler vatandaşlar ile buluşturuldu. Özellikle ekolojik tarım yöntemi ile üretilen ürünler her zaman olduğu gibi dikkat çekti.

Etkinliğin panel bölümünde ise yerel üreticilerden, Sevinç Özkaya ve Nahide Tokgöz’ün konuşmaları dikkatle ve ilgi ile takip edildi. Çanakkale Gastronomi Derneği Başkanı Kubilay Özben ve Slow Food İda Kurucusu ve Üretici Mustafa Alper Ülgen’in konuşmaları ilgi gördü. Panelin moderatörlüğünü ise Yemek Kültürü Araştırmacısı Hasan Açanal yaptı.

Gün boyu süren etkinlikler ile Halk Bahçesi’nde adeta şenlik yaşatıldı.

Düzenlenen etkinliğe katılan isimler arasında ise Çanakkale Belediye Başkanvekili Birten Sarıbaş, CHP İl Yöneticisi Doğan Ateş, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Belediye Meclis Üyesi İrfan Mutluay, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeler, muhtarlar ve STK temsilcileri yer aldı.

Tohum Takas Şenliği açılış konuşmasını gerçekleştiren Çanakkale Belediye Meclis Üyesi İrfan Mutluay yapmış olduğu konuşmasında, “İçinde bulunduğumuz coğrafya, Kazdağları ve Biga yarımadası, dünyanın en önemli ikinci gen merkezlerinden biri. Bu zenginliği korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak adına da 2017 yılında Çanakkale Belediyemiz Tohum Sandığını kurdu. Sınırlı alanlarda üretim yapılarak tohum koleksiyonu geliştirildi. Üretilen fideler ise ilgi duyan herkesle paylaşıldı. Neden tohum? Tohum bağımsızlığımızın bir sembolüdür. Tohum bağımsızlık demektir. İçinde sahip olduğumuz değerleri ve zenginlikleri koruyorsanız ancak bağımsızlığını koruyabilirsiniz. Bu çalışmalar aslında bir farkındalık çalışmasıdır” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech