Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Vapur da bizim Köprü de bizim”

Terzioğlu İş Merkezi bugün

Terzioğlu İş Merkezi bugün AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğu, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve protokol üyelerinin katılımıyla açıldı. Açılışta 1915 Çanakkale Köprüsü’ne gelen eleştirileri değerlendiren Turan “Sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın gıpta ile baktığı bir köprüden bahsediyorum. Gerçi son bayramda vapurla mı geçeceksin, yüzerek mi geçeceksin baya bir polemik konusu oldu. Kıskananlar çatlasın. O köprü Çanakkale’ye hediyedir. Vapur da bizim köprü de bizim” dedi.

1 buçuk yıldır yapımı süren Terzioğlu İş Merkezi’nde bugün sembolik bir açılış gerçekleşti. İş Merkezinde bulunan 1453 Osmanlı ve Bereket Döner yeni iş yerleri kurdele keserek açıldı. Açılışa AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğu, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

“O köprü Çanakkale’ye hediyedir”

Açılışta konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan iş merkezinin bir buçuk senede bittiğini belirterek “Kıymetli bir yatırım oldu. Şehrimizin geliştiğini görmek özel sektörün büyüdüğünü görmek bizim için onur. Bugün 26 kişinin çalışacağı marka değeri kıymetli olan bir iş yerinin açılışını yapıyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın geldiği bu yerde markalaşmanın önemli olduğu özel bir zaman yaşıyoruz. Tek başına üretimin yeterli olmadığı istihdamın yeterli olmadığını görüyoruz. Markası olan kazanıyor. Çanakkale’de küçük büyük ne var ise markalaşsın istiyoruz. nasıl ki teknoparkı kurduk AR-GE faaliyetleriyle birlikte bölgemizin marka değerini arttıralım istiyoruz. Nasıl ki köprümüzü yaptık. Sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın gıpta ile baktığı bir köprüden bahsediyorum. Gerçi son bayramda vapurla mı geçeceksin, yüzerek mi geçeceksin baya bir polemik konusu oldu. Kıskananlar çatlasın. O köprü Çanakkale’ye hediyedir. Vapurda bizim Köprüde bizim. Biz Gelibolu’ya gururla Jülide Hanım konvoyla geçtik altı yedi program yaptık. İskelenin önünde vapurun önünde iftarımızı yaptık. Çanakkaleli bir insan köprüden rahatsız olur mu ya? Bakın Çanakkale OSB başkanımız burada. Soruyorum 35 yıldan beri Çanakkale OSB var. Bu OSB %50’lik doluluk oranına erişmedi. Köprü açıldı yer kalmadı. 35 yıldır dolmayan yer neden şimdi doldu. Sen hala araç say. Bülent Turan köprüyle mi geçti vapurla mı geçti onu düşün. Bunlar çok çocukça çok yanlış. Bakın buraya koşarak geldik. İki gün önce Ezine’de evcil hayvan yemi üreten köprünün temelini attık. Köprü olmasa İstanbul’daki adam oraya temel atar mı? Ürünlerde fiyat artışı var ama eski dönemdeki krizleri hatırlayan. Boğazdan karşıya tır geçmezdi. Hal ihracatta büyük adamlarımız var. Çanakkale’de 2020’nin başında pandemi başladığı zamanla yüzde 15 artan sigortalımız var. Hala iş yerleri açıyoruz hala iş yerlerimiz var” dedi.

Son dönemlerde gündemde olan mülteci konusuna da değinen Turan “Önümüzde bir mülteci gündemi var. Tüm Dünya’da bir göç var biz bu göçün merkezindeyiz. Ama Türkiye’nin sağduyusu kadim devlet anlayışı bu sorunları aşmaya yeter artar. Türkiye büyük bir ülke, bu devlet güçlü bir devlet. Nasıl ki tarihte, Osmanlı öncesinde de nerede mazlum ve mağdur varsa kapı açmış, yine açtık. Ama 500 binden fazla Suriyeli ülkesine geri döndü. 1 milyona yakın Suriyeli için şu anda hazırlık yapılıyor. Dönmeye devam edecekler. Konu sadece Suriyeli konusu değil. Başka ülkelerden de batıdan da doğudan da burası bir güzergâh. Bunun bedelini maalesef ödüyoruz. Fakat bunu aşmak için devletimizin tüm kurumlarıyla beraber tüm tedbirleri almak için gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Nedim Bayhan

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech