Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Seçim kararı alındığında Türkiye rahat bir nefes alacak”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek bugün Cuma Pazarı’nda üreticiler ile buluşarak dertlerini dinledi. Pazar esnafından Erkek’e yoğun ilgi oldu. Pazarda bir basın açıklaması gerçekleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek “3 kilo patates 40 lira ve vatandaşın alım gücü gerçekten o kadar erimiş ki. Bugün ülkemiz de askeri ücretle çalışanlar, issizler, emekliler,40 milyonun üzerinde insan açlık ve yoksullukla mücadele ediyor. Toplumu derin bir yoksullukla karşı karşıya bırakanlar bu ağır tablonun sorumluları da maalesef artık Türkiye’nin sorunlarını çözme kabiliyeti yönetme kabiliyetini yitirdi” ifadelerini kullandı.

Seçim döneminin yaklaşmasıyla birlikte parti temsilcileri sahada rollerini arttırmaya başladı. Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ilçeleri teker teker dolaşırken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek bugün Cuma Pazarı’nda esnaf ile bir araya geldi. Tezgahları teker teker dolaşan Erkek, pazarcıların dertlerini dinledi. Erkek’e pazarda Çanakkale Belediye Başkanvekili Birten Sarıbaş, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, Chp Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Yıldız ve partililer eşlik etti.

Pazarda basına demeç veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek “Merkez İlçe Başkanımız, Belediye Başkanvekilimiz, İl Gençlik Kolları Başkanımız, Belediye Mensup Üyelerimiz, İl Genel Mensup Üyelerimiz, hep beraber hem pazar esnafımızla dertleşiyoruz, hem hemşerilerimizin Ramazan Bayram’ını kutluyoruz. Ama tabi bir gerçek var. Maalesef maalesef tarihimizin en ağır ekonomik krizini yaşıyoruz. Bugün pazarda her zaman olduğu gibi, bunu hep birlikte derinden hissediyoruz. Gezerken vatandaşlarımızla da hemşerilerimizle de konuşuyoruz. 3 kilo patates 40 lira ve vatandaşın alım gücü gerçekten o kadar erimiş ki. Bugün ülkemiz de askeri ücretle çalışanlar, issizler, emekliler,40 milyonun üzerinde insan açlık ve yoksullukla mücadele ediyor. Toplumu derin bir yoksullukla karşı karşıya bırakanlar bu ağır tablonun sorumluları da maalesef artık Türkiye’nin sorunlarını çözme kabiliyeti yönetme kabiliyetini yitirdi. Bu tabloyu mutlaka değiştireceğiz. Hiç kimse endişelenmesin, önümüzde güzel bir bayram var. Ramazan aylarında dayanışmalar yükselir. Bizim amacımız, bizim hedefimiz, bu memlekette bir tek çocuk dahi yatağa aç girmesin. Bizim amacımız hedefimiz, bir ev dahi bir insan dahi karanlıkta kalmasın. 85 milyon barış içerisinde huzur içerisinde kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bunu mutlaka başaracağız. Türkiye’yi bu kutuplaşma girdabından çekip çıkaracağız, göreceksiniz güzel günler yakın. Bu memlekette seçim kararı alındığı gün dahi Türkiye rahat bir nefes alacak. Umarım Danıştay cesur bir duruş gösterir, Hukuktan yana bire duruş gösterir. Bir hukukçu olarak şunu söylerim. Kuvvetler ayrılığının sağlanmadığı, ve insan haklarının güvenceye alınmadığı bir anayasa da Hukuk da yoktur. Ama Danıştay savcısının görüşü çok çok önemli. Evet Cumhurbaşkanı meclisin yasayla onayladığı bir düzenlemeyi tek imzayla iptal edemez. Buna Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yetkisini gasp etmek denir. Danıştay buna mutlaka dur demelidir. Zaten hukukun üstünlüğünü sağlayamadığımız için, ekonomik krizde derinleşiyor. Bugün ülkemizdeki en önemli ekonomistlere soruyorlar bu ekonomiden nasıl çıkılır diye. Önce hukuk, önce hukuk devleti diyorlar ama demokratik hukuk devleti için bağımsız ve tarafsız yargıyı da ilk seçimden sonra teşhis edeceğiz. İstanbul sözleşmesini de savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Nedim Bayhan

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech