Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazetecilikte protokol ve sosyal davranış kuralları-2

… Örneğin ünlü haber

Örneğin ünlü haber spikeri Fatih Portakal uzun süredir haber programı sunduğu televizyon kanalından pandemi döneminde ayrılarak kendine bir Youtube hesabı kurdu.

Portakal bu Youtube kanalı üzerinden haber programları yürütüyor ve uzman kişileri konuk alıyor. Pandemi süreci bu örnekte olduğu gibi birçok değişime de sebep oldu. Bu tarz yeni içerikler sadece yayın platformlar ile sınırlı kalmadı. Birçok gazeteci de fotoğraf yayınlama platformu olan instagram kişisel hesaplarından canlı yayınlar yaparak yayıncılık sektörünü televizyon kanallarından alıp sosyal mecralara aktardı. 2021 yılında gazetecilik sektörünün artık basılı yayınlarla sınırlı kalmayıp sosyal içerik platformlarında da kendini gösterdiğini gördüğümüz bir yıl oldu.

Sosyal medya gazeteciler için her zaman bir haber ağı olmuştur. Fakat 2021 yılında bu biraz daha artış gösterdi. İnsanların pandemi döneminde sosyal medyayı aktif kullanması ve hikayelerinde bazı olaylara yer vermesi, gazetecilerin bu hikayeleri tarayarak ortaya haber çıkarmasını da doğurdu.

Özetle 2021 yılında gazetecilik bir değişime uğruyor. Medya kuruluşları yavaş yavaş etkinliğini kaybetmeye başladır. 2021 yılı gazeteci bireylerin yılı oldu. Artık bir kurum yerine bir gazeteciyi takip etmeye başladık. 2021 yılının etkisini pandemi sonrası belki hemen göremeyeceğiz fakat ilerleyen yıllarda evden çalışma ve yayıncılık anlamında radikal değişimlerin meydana geleceğini öngörebiliyorum.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech