Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Çevre

Patiler artık daha mutlu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mutlu Patiler Topluluğu sokakta yaşayan hayvanlar için anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Kepez Belediyesi’nin ve özel bir petshopun hediye etmiş olduğu mamaları, Kepez Sahili’nde sokak hayvanlarının yoğunlukta yaşadıkları yerlerde dağıttılar.  Mutlu Patiler Topluluğu’nun Başkanı Emrecan Şekerci “bizim tüm çabamız yetişebildiğimiz, yardıma ihtiyaç duyan her hayvana ulaşmak ve onlara karşı duyulan sevgiyi arttırabilmek. Unutmayalım ki bu tür bir sevgi paylaştıkça ve kalabalıklaştıkça çoğalan bir sevgi türü” dedi.

Mutlu Patiler Topluluğu, yeni kurulmasına rağmen sokak hayvanlarına birçok yardım faaliyetinde bulunuyor. Topluluk hayvansever üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Topluluk geçtiğimiz hafta Kepez Belediyesi ve özel bir petshopun hediye etmiş olduğu bir çuval kedi ve iki çuval köpek mamasını Ece Yıldırım Basketbol Sahası, Kordon Parkı, Aycibin Engelli Parkı ve Zeki Erdoğan Çocuk Parkında üyeleriyle beraber dağıttı. Yaklaşık üç saat süren etkinliğe öğrencilerden katılım yüksek olurken dağıtım sırasında vatandaşlar tarafından olumlu tepkiler yağdı.

Mutlu Patiler Topluluğunun Kurucusu ve Başkanı Emrecan Şekerci, ‘‘Bizler sokaklarda, insanlara muhtaç olmak zorunda bırakılan hayvanların varlığını bilen ve bu zorunlu muhtaçlık durumuna bir çare bulmak isteyen gençlerin bir araya gelmesiyle oluşmuş bir topluluğuz. Herkesin başlattığımız bu harekete destek vermesini bekliyoruz. Evlerinin önüne bıraktıkları bir kap su ve bir kap mama bile oldukça yeterli. Bizim tüm çabamız yetişebildiğimiz, yardıma ihtiyaç duyan her hayvana ulaşmak ve onlara karşı duyulan sevgiyi arttırabilmek. Unutmayalım ki bu tür bir sevgi paylaştıkça ve kalabalıklaştıkça çoğalan bir sevgi türü’’ dedi.

Gerçekleştirdikleri etkinlikleri geniş kitlelere duyurmak isteyen Başkan Şekerci ‘‘Bu etkinlikleri duyurabilmenin en güzel yolunun da besleme faaliyetleri olduğunu düşünüyoruz. Ve bu yüzden bu tür organizasyonları daha sıklaştırma ve sonucunda daha geniş kitlelere ulaştırma hedefindeyiz’’ ifadelerini kullandı.

Topluluk içinde bulunmaktan ve faaliyetlerine katılmaktan oldukça mutlu olduğunu belirten üye Sinem Karataş ise ‘‘Hayvanlara yardım etmek, onlara mama vermek beni şahsen çok mutlu etti. Hayatta birçok şey ne yazık ki karşılıklı ama belki de sadece hayvanlarda bu durum geçerli değil, onların bize olan sevgisi karşılıksız, saf ve oldukça masum’’ dedi.

Özlem Kavuklu

DİĞER VİDEOLAR

    Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech