Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köprü o müzeye yaradı

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün açılması ve ücretsiz olarak ilk bir hafta faaliyette olması sebebiyle, Türkiye’nin ilk Antika Traktör Müzesi’nin ziyaretçi sayısı arttı. Sadece hafta sonu 500’e yakın ziyaretçisini ağırlayan müze, Çanakkale-Gelibolu arasındaki mesafenin, köprü ile kısalması ve ulaşabilirliğin artması sonucu, ziyaretçilerini bekliyor. 1800’lü yılların buharlı traktörlerinden, Türkiye’nin dört bir yanında kullanılan ve üretimde bulunmuş traktörlere kadar birçok eser, Türkiye’nin ilk Traktör Müzesi’nde, vatandaşları bekliyor.

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıldönümünde açıldı. Köprünün açılması ile birlikte, ilk bir hafta ücretsiz olan geçişler, Çanakkale-Gelibolu yönünde akışı hızlandırdı. Cumartesi ve Pazar günleri vatandaşlar, hem köprüden ilk defa geçmek için hem de projeyi gözlemlemek için yollara düştüler. Birçok yurttaş soluğu Gelibolu’da alırken, Gelibolu’da Türkiye’nin ilk Traktör Müzesi ise ziyaretçi akınına uğradı.

Edinilen bilgiye göre sadece Cumartesi ve Pazar günleri Antika Traktör Müzesi, 500 ziyaretçisini ağırladı.

İş insanı Dursun Kesin tarafından kurulan Antika Traktör Müzesi’nde, dünyanın dört bir yanında üretilen ve üretimde kullanılan traktörler bulunuyor. Almanya’da, İsviçre’de, ABD’de üretilen traktörler, müzede sergileniyor.

1800’lü yıllarda yapılan ve lastiksiz tarımsal üretimde kullanılan traktör ile yine 1800’lerde üretilen ve buhar ile çalışan ilk traktörler vatandaşları büyülüyor.

Keskin tarafından, Almanya’da görüp etkilenerek, Gelibolu’da kurulan müzede 75 traktör sergileniyor. Traktörlerin kimisinin, kullanılamayacak durumda iken, hangarlardan yada hurdalıklardan bulunduğu, aslına uygun şekilde tamamen orijinal parçaları ile restore edildikleri belirtildi. Aynı zamanda müzede sergilenen her bir traktör, çalıştırıldığı zaman, tarımsal üretimde aktif bir şekilde kullanılacak durumda.

Özellikle, Çanakkale-Gelibolu ve Malkara karayolu ile başta Tekirdağ olmak üzere Trakya ve Marmara bölgeleri birbirlerine sıkı sıkaya bağlanırken, Antika Traktör Müzesi ise bölgenin göz bebeği oldu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech