Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatime Ana Ulu Camii’nde Namazını kıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törenin ardından konvoy eşliğinde gelen Erdoğan, 18 Mart Hatime Ana Ulu Camiisi’ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrasında vatandaşlara kısa bir hitapta bulunarak, Çanakkale’nin yeni açılacak köprü ile çok farklı imkânlara sahip olacağını söyledi.

Erdoğan, cuma namazını kıldıktan sonra cemaate hitap etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale’ye güzel bir camii kazandırdıkları için emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Ramazan ayının yaklaştığını hatırlatan Erdoğan, Ramazan Bayramı’na da milletçe kavuşmak istediklerini söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışını gerçekleştireceklerini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Bununla birlikte Çanakkale’miz hakikaten çok farklı imkânlara da kavuşmuş oluyor. Orada yine ben emeği geçenlere Rabbim razı olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiden ayrılırken vatandaşlarla selamlaşarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş: “Aziz Müminler! Şanlı tarihimiz kahramanlık destanlarıyla doludur. İslam’ın izzetini, Müslümanların haysiyetini ve mukaddes değerlerini müdafaa etmek için canından, cananından, bütün varından vazgeçmiştir. Ancak tarihin hiçbir döneminde özgürlüğünden ve bağımsızlığından ödün vermemiştir. Zulme rıza göstermemiş, zalime boyun eğmemiştir.

Bundan tam 107 yıl önce kazandığımız Çanakkale Zaferi de, Rabbimizin lütuf ve inayeti, milletimizin iman, cesaret ve fedakârlığıyla verdiği eşsiz bir imtihanın, çetin bir mücadelenin adıdır. Annelerin dualarıyla cepheye koşan, vatanı uğruna canından geçmeyi canına minnet sayan kınalı kuzuların, dünya durdukça unutulmayacak destanıdır” ifadelerini kullandı.

Özlem Kavuklu

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech