Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Atatürk Anıtı’na saygı sunuldu

Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıldönümünde şehirde birçok farklı anma törenleri düzenlendi. Protokol töreninin gerçekleşmesinin ardından Çanakkale’deki siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de saygılarını ve şükranlarını Atatürk Anıtı’na koydukları çelenk ile gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştiren alternatif törene; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Gelecek Partisi, Zafer Partisi il başkanlıkları ve Türk Kadınlar Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Çanakkale Diş Hekimleri Odası, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çanakkale şubeleri katılarak, çelenklerini sundular.

Saygı duruşunun ardından başlayan törende, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştiren CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, “107 yıl önce Çanakkale boğazına dayanan büyük ittifak bugün sermayesiyle, üsleriyle, yerli temsilcileriyle, beşli çeteleriyle ülkemizi işgal altına almıştır. Türkiye çaresiz değildir. Bu topraklardan emperyalizmin alaşağı edilmesi artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Türkiye’de emperyalizme karşı gerçek mücadele için 1915’te Mehmetçikler, 2022 yılında da bizler varız. Milletimizin birliğinden, topraklarımızın bütünlüğünden rahatsız olanlar dün olduğu gibi bugün de emellerine ulaşamayacaklar, hedeflerini gerçekleştiremeyeceklerdir” ifadelerini kullandı.

“Mücadelemiz hiçbir zaman son bulmayacak”

“Ülkemizin içinde bulunduğu kötü koşulların yaşandığı bu günlerde, daha iyi bir yaşam için mücadelemiz hiçbir zaman son bulmayacaktır” diyen Ural, “Ülkemizi yeniden çağdaş, demokratik, laik ve daha yaşanabilir kılabilmek için vermemiz gereken mücadelenin önemi daha da artmıştır Hiçbir savaşın hiçbir ulusa yarar getirmeyeceğini buradan belirtmek isterim. Koşulsuz biçimde savaşların olmaması için irademizi sergileme cesareti göstermeliyiz. Gelecek güzel günler için birliktelik ve dayanışma duygularını her zaman ön planda tutacağımıza olan inancımla sözlerimi bitirmek istiyorum. Bu vesile ile bizlere bağımsız Türkiye Cumhuriyetini miras bırakan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için hiç düşünmeden canını veren tüm şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Tören sonrası toplu fotoğraf çekimleri gerçekleştirildi.

Özlem Kavuklu

DİĞER VİDEOLAR

    Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech