Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’den ‘söylenecek sözler’ var

Çanakkale, Bursa, Yalova ve

Çanakkale, Bursa, Yalova ve Balıkesir’in baÄŸlı olduÄŸu, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nın bu hafta sonu gerçekleÅŸtirilecek olan seçimli olaÄŸan genel kurulunda baÅŸkanlığa Çanakkale’den Harita Mühendisi Emre Karagöz aday olduÄŸunu açıkladı. Karagöz, Çanakkale’de yapılan buluÅŸmada “Söyleyecek sözümüz, deÄŸiÅŸtirecek gücümüz var” sloganını dile getirdi.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Åžubesi seçimli olaÄŸan genel kurulu, 26-27 Åžubat tarihlerinde Bursa’da düzenlenecek. Çanakkale’deki meslektaÅŸlarını bir araya toplayarak ÇaÄŸdaÅŸ Demokrat Harita Mühendisleri Grubu’nu kuran Harita Mühendisi Emre Karagöz, yapılacak olan genel kurulda adaylığını açıkladı.

ÇaÄŸdaÅŸ Demokrat Harita Mühendisleri Grubu ve oda üyeleriyle buluÅŸma düzenleyen Karagöz, burada yaptığı konuÅŸmada, “Çanakkale’de büyük bir ilgi ile toplantı düzenlendi. Hem meslekte deneyimli büyüklerim, hem de birçok genç meslektaşımızın yer aldığını gördük. Bursa Åžube yönetimine adaylar olarak Çanakkale’deki tablodan büyük mutluluk duyduk. Bu tablonun, bu zenginliÄŸin, tüm Bursa ÅŸubeye baÄŸlı illere de yayılarak büyümesini istiyoruz” dedi.

“Genç meslektaÅŸlarımız bizim için çok önemli”

Karagöz, Bursa Åžubesi yönetiminin, uzun zamandır sakin, sessiz ve aktif olmadığını düşündüklerini söyleyerek, “Bizim, genç ve dinamik bir ekiple çıkmamızın sebebi, mesleÄŸimizin bir adım öteye götürebilmek için çaba sarf etmektir. Genç meslektaÅŸlarımız bizim için çok önemli. Çanakkale Onsekiz Mart Ãœniversitesi’nde bulunan Harita MühendisliÄŸi bölümü, Bursa Åžubeye baÄŸlı iller içerisinde tek olma özelliÄŸi taşıyor. ÇOMÃœ ile ortak çalışmalar yapmak istiyoruz. Ulusal ve uluslararası projeleri Çanakkale ev sahipliÄŸi yapsın istiyoruz. Yapacaklarımızı düşünürken çok heyecanlanıyoruz. Sadece Bursa ÅŸubede deÄŸil, tüm Türkiye’ye deÄŸiÅŸimi yaratacak sürecin baÅŸlangıcını, Çanakkale, Balıkesir, Yalova ve Bursa’dan baÅŸlatabiliriz, bunun için gücümüz var. Çünkü bir iÅŸe ne kadar çok inanırsak, çaba sarf edersek o kadar gücümüz olduÄŸunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kentlerin, harita mühendislerinin aklına ihtiyacı var”

“Karşımızda 20 yıldır iktidarda olan arkadaÅŸlarımız var. Onlara teÅŸekkür edip biz görev almak istiyoruz. Daha iyi yapabileceÄŸimize inanıyoruz” diyen Harita Mühendisi Emre Karagöz, “Kente ve mesleÄŸine dair sözü olmayan bir odanın meslektaÅŸlarının haklarını savunamayacağını düşünüyorum. Çünkü bizim yaÅŸadığımız kentlerin, harita mühendislerinin aklına ihtiyacı var. Harita mühendislerinin aklı bu kentlerde daha yüksek sesle duyulursa, iÅŸte o zaman yaÅŸadığımız kentler daha yaÅŸanılabilir olur, sorunlar daha doÄŸmadan öngörülerek çözülebilir. Biz, meslektaÅŸlarımızın haklarını, emekte ve halktan yana bir çizgide savunacağız” ÅŸeklinde konuÅŸmasını sonlandırdı.

BuluÅŸmada, oda üyelerine ÇaÄŸdaÅŸ Demokrat Harita Mühendisleri Grubu tarafından çalışma planlarına dair bilgi verildi. Ãœyelerle tek tek sohbet eden Karagöz, “Söyleyecek sözümüz, deÄŸiÅŸtirecek gücümüz var” vurgusunu yaptı.

Özlem Kavuklu

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech