Yeni nesil tüketiciler artık geleneksel pazarlama yöntemlerine ilgi göstermiyorlar, kendilerine yarar sağlayan, onlara enformasyon sağlayan, ilgilerini çeken ve onlara söz hakkı tanıyan markalara ilgi duyuyorlar. İçerik pazarlaması tüketiciye markanın ürettiği ürünü en iyi şekilde reklamını yapan, özelliklerini net şekilde öğrenmek ve bu ürünlerin muadilleri ile karşılaştırıp en doğru seçimi yapmakta. Tüketicinin de bilinçlenmesi sonucuyla markaların tüketiciyi tatmin edecek pazarlama stratejileri oluşturma girişimleri arttı. İçerik pazarlamasını geleneksel pazarlamadan ayıran özellikler şunlardır:
- Tüketiciye çift taraflı iletişim söz konusu. (Etkileşim yüksek seviyede)
- Ürünler dünyaya tanıtmak amacıyla hazırlanır.
- Hedef kitle belirlidir.
- Pazarlama hedefleri uzun vadelidir.
- Yeni çağa ayak uydurulur.
- Uygulanacak maliyetler düşüktür.
Günümüzde platformlarda fazlasıyla içerik fazlalığı bulunmakta. Bu kalabalık havuz içerisinde içeriklerinizin ilgi çekici olması oldukça faydalıdır. Tüketiciler günümüzde karşılarına çıkan ürün reklamı içeriklerini artık dikkate almıyor. Kendilerine estetik açıdan doyuracak, okura anlam çıkartacak içerikleri tüketmeyi tercih ediyorlar. İçerik pazarlamasını temel amaçları şunlardır.
- Marka Farkındalığı: Tüketicilerin etki altın hangi markayı satın alacağını belirler. Marka farkındalığı ile yeni tüketiciler kazanılabilir, markanızın bireylerin bilinçaltına işlemesi bile markanızı tercih etmelerinde birer etken olabilir.
- Müşteri Bağlılığı: Müşterilerinizin markaya olan bağlılığını sürdürmek amacıyla iletişim bağlarını arttırır.
- Tüketicilere Güven Verme: İçerik pazarlarının en önemlisi güvendir. Kalabalık içerik havuzu içerisinde ürünün sahip olduğu özellikleri, satış sonrası sunulan hizmeti anlatan kullanışlı bir içerik her zaman tüketiciye güven aşılar.
- Pazardaki Müşterilerin Dikkatini Çekme: İçerik pazarına giriş yapılmasından itibaren ilk öncelik dikkat çekici olmaktır. Pazarda kendinizi diğer markalardan öne çıkartan içerikler üretmelisiniz.