Son günlerde dikkat ettiyseniz trafik kazaları arttı. Buna bağlı olarak yaralanmalar ölümler haber kanallarında karşımıza çıkıyor. Artan cezalar, sıkı polisiye tedbir ve denetimler kazaları önleme konusunda faydası çok fazla olmadığını düşünüyorum.
Gelişen otomobil teknolojisine adapte olmakta zorluk çektiğimiz gün gibi ortada duruyor. Otomobiller her gün gelişe gelişe akıllandıkları gibi bizi aptal yerine koymaya başlayacaklar. Duyduğum trafik kazalarda ölüm olmasına hem üzülüyor hem de hayret ediyorum. Üzüntüm canlar bedavadan ölüyorlar hatalarının bedelini ödüyorlar gibi görünse de otomobil imalatı yapan dizayn eden teknolojisi uygulayan her insan bedel ödememeleri gereğini düşünüyorlar. Olası trafik kazalarında sürücü ve yolcunun en az zarar görmesi ve hatta hiç zarar görmemesi üzerine A G çalışmaları yapan otomobil üretici üretimlerinin yaklaşık üçte ikisini araştırma geliştirmeye ayırmaktalar. Buna rağmen biz otomobil sürücüleri bilgisizliğimiz, aşırı özgüven duygumuz, hırsımız, sorumsuzluğumuz, bencilliğimiz, artizliğimiz ve küstahlığımız yüzünden karıştığımız trafik kazalarında olmaması gerektiği kadar zararlar görüyor ve birilerin canın yanmasına sebep oluyoruz. Sahip olduğumuz otomobile ne kadar güvenebiliriz. Hadi biz çok mükemmel otomobil kullanıyor olsak bile karşı tarafın nasıl durumda olduğunu bilmemizin olanağı var mı? Geçtiğimiz gün meydana gelen trafik kazasında beş genç vefat etti söylenene göre km kadranı 230 da durmuş. Bu hadisenin oluşması nedenleri üzerine çok laflar edilebilir. Bu ve buna benzer tüm kazalarda neden analizi yapılması ve bir daha benzer kazanın yaşanmaması için çalışma yapılmalı diye düşünüyor ve hayret ediyorum. Kazaların önüne ne cezalar ne eğitim nede teknoloji geçer bu bana göre araç içinde uçaklarda ki gibi kara kutular yerleştirilmeli tüm seyahati kayıt altına almalıdır. Sürücü araç içinde kayıt edildiğini bilmesi çok önemli.
Demek istediğim, otomobilde 20 tane hava yastığı, akıllı emniyet kemeri, yol takip sistemi, akıllı silecek, akıllı farlar, akıllı yok bilgisayarı, uyku uyarı sistemi havalı süspansiyonlar vs. Bunların hiç biri 5 kişin vefat etmesini önleyemediğini kabul etmeliyiz. Aman dikkat edin kış geldi yollar ve otomobillerimiz zannettiğiniz gibi mükemmel değil.
Kalın sağlıcakla
EYYYYYYY KOVALAKUSSS
Sana 1000 km yeter mi?
Mercedes VISION EQXX 1000Km.
Uzun süredir söylentileri dolaşan Mercedes’in EQXX konsepti, 2022 CES fuarının önündeki perdeyi nihayet kırdı ve elektrikli otomobillerin geleceği için bir devrim vaat ediyor. En büyük gelişme, EQXX’in daha fazla pil hücresi eklemeden elde etmeyi başardığı yaklaşık 1000km’lik sürüş menzili. Mercedes, EQS 450+’da kullanılandan yüzde 50 daha küçük ve yüzde 30 daha hafif olan 100 kWh’lik bir pil takımı oluşturmak için F1 programından yararlanmış. Ultra düşük 0,17 sürtünme katsayısı, kompozit yapı ve hafif alaşımlar dahil olmak üzere ağırlık azaltma anlamında yapılan değişiklikler, pil soğutma gibi teknolojisiyle birleştirilerek bu akıl almaz menzil değerine ulaşılmış. Gücünü 201 beygirlik bir motordan alan EQXX, aslında performansa değil verimliliğe odaklanmış bir çalışma. Gerçekten oldukça şık dış tasarım, sürücü konsoluna yayılan ve herhangi bir fiziksel düğmesi bulunmayan 47,5 inç boyutlarında ve 4K çözünürlüklü dokunmatik ekrana sahip aynı derecede çarpıcı bir iç mekanla tamamlanmış. Teknolsun.
BİSİKLET İLE KÖPEK TAŞIMAK
Son günlerde bazı belediyelerin sokak hayvanlarına davranışına karşılık, insanlar dostlarının rahatlığını düşünmekten geri durmuyorlar …
Bisiklet kullanıcısı köpek sahiplerini sevindirecek bir buluş. Her ne kadar komik bir zımbırtı gibi görünse de işe yarıyor gibi. Otomobilde köpek taşımak olağan bir durum. Ama bir bisiklet kullanıcıysanız ve köpeğinizi de yanınızda götürmek istiyorsanız arkanızdan koşmasını beklemek pek mantıklı değil. fairdalebikes.com sitesinde tanıtılan ürün bu sorunu çözecek gibi. Ürün büyük köpekler için uygun değil.
GÜLMECE