Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu kadar aşı ile bu nasıl vaka?

Sağlık Bakanlığı tarafından, illere

Sağlık Bakanlığı tarafından, illere göre vaka sayıları güncellendi. 18-24 Aralık tarihleri arasında 100 bin nüfusa göre Çanakkale yine, haftalardır olduğu gibi zirveye oynuyor. Kırklareli ile birlikte en çok vakaya ev sahipliği yapan Çanakkale’de aynı zamanda aşı olma oranı da bir hayli yüksek. Bu kadar aşı ile bu kadar vaka nasıl bir tezattır?

Çanakkale aşılama oranlarında, 81 il arasında en iyi durumda olan illerin başında geliyor. Nüfusun yüzde 80’inin üzerinde bir aşılama oranı ile Çanakkale’de neredeyse aşısız vatandaş kalmadı. Bu kadar çok aşılamanın uygulandığı bir şehirde, Çanakkale vaka sayları olarak üst sıralarda bulunuyor.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından, sosyal medyada güncel vaka sayıları paylaşıldı. Haftalık illere göre vaka sayılarına bakıldığında, geçen hafta lider olan Çanakkale ikinciliğe geriledi.

Vaka sayısı 100 Binde 400’ün üzerinde

81 il arasında 100 bin nüfusa göre 400’lerin üzerinde vakaya sahip olan Çanakkale, bu hafta ikinci olurken, en çok vaka ise Kırklareli’nde görüldü.

Büyükşehirlerden fazla vaka var

Çanakkaleliler ise bu kadar aşılama oranının yüksek olduğu bir kentte nasıl olurda bu kadar fazla vaka çıkar anlam veremediler. Büyükşehirlerde de dahi 100 bin nüfusa göre vaka sayları 100-200 arasında değişiklik gösteriyor.

Henüz bir tedbir yok

Çanakkale’de ise son açıklanan verilere göre 100 bin nüfusta vaka sayısı 462,01. Kırklareli’nde ise 468,85. Çanakkale ve Kırklareli, 400’ün üzerinde vaka sayısına sahip iki il oldular. Risk en üst noktada bulunurken, Çanakkale’de lokal anlamda henüz bir önlem ya da tedbir alınmadı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech