Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2021’DE NELER GÖRDÜK NELER

Koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerde

Koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerde başlayan 2021 yılı, birçok üzücü olayı içerisinde barındırarak bizlere veda etti. Sağlık alanında aşılamanın başlamasının verdiği mutluluğun yerini;  yangın, deprem gibi yaşanan doğal afetlerin üzüntüsü bıraktı. Çanakkale özelinde ise siyasetteki şok istifalar ve doların hızlı yükselişleri en çok konuşulan konularından oldu. İşte tarih sıralaması ile 2021 boyunca yaşadıklarımız…

Ocak:

4 Ocak- 2021’in ilk günlerinde, uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, Çanakkale’yi bir kez daha sessizliğe sürükledi. Kordon boyu ve İskele Meydanı, yine ıssız görüntüsü ile şaşkınlık yarattı.

5 Ocak- Milli Eğitim Bakanlığından (MEB), yüz yüze eğitim kararı çıktı.

12 Ocak- Çinli aşı firması Sinovac tarafından üretilen koronavirüs aşıları, geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşıların ilk kısmının ulaştığını açıklamıştı. Merakla beklenen aşılar kısa süre önce Çanakkale’ye de ulaştı.

14 Ocak- Çanakkale’ye gelen koronavirüs aşıları yapılmaya başlandı.

Şubat:

3 Şubat- Çanakkale’nin tarımsal anlamda, en bereketli ovalarından birisine sahip olan Kumkale, geçtiğimiz günlerde şiddetli yağışlardan bir hayli etkilendi. Çanakkale Boğazı’nın rengi çamurdan değişirken, tarlalar sular altında kaldı. Kumkale yolu ise kapandı.

4 Şubat: Boğaziçi Üniversitesi’nde, üniversite öğrencilerinin “Atanmış değil, seçilmiş rektör istiyoruz” talepleri karşısında, Türkiye çapına yayılan eylemler ve öğrencilerin tepkileri devam ediyor. Çanakkale’de öğrenciler tarafından, organize edilen, Boğaziçi Üniversitesi’ne destek etkinliğinde arbede çıktı.

11 Şubat- 28 gün önce Çin’den gelen, koronavirüs aşılarının ikinci dozları yapılmaya başlandı.

14 Şubat- Pazar sabahı kentliler bembeyaz bir Çanakkale ile karşılaştı.

15 Şubat-Çarşı Caddesi, iki günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından, Pazartesi günü normale döndü. Çarşıda küreği kapan, kendi kapısının önünü titiz bir şekilde temizledi.

21 Şubat- Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Kapalı olan işletmeler ve çalışanları için müjdeli haber vererek normalleşme süreci için 1 Mart’ı işaret etti.

Mart:

2 Mart- Kademeli Normalleşme ile birlikte, kafeler, restoranlar, çay bahçeleri ve kıraathaneler açıldı.

18 Mart- Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Gelibolu Yarımadası’nda yer alan Şehitler Abidesi’nde az katılımlı bir tören düzenlendi.

20 Mart- İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine yönelik karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

27 Mart- Son dönemde Marmara Denizi’nde etkili olan ve balıkçılık faaliyetlerini kötü yönde etkileyen deniz salyası (müsilaj) bugün Kordon’dan belirgin biçimde göründü.

29 Mart- Dolar güne 8,07 TL’den, Euro ise 9.50’den başladı. Euro 10 TL’yi görür mü sorusu ise son zamanlarda en çok konuşulan konulardan birisi oldu.

29 Mart- Çanakkale de dahil olmak üzere 58 ilde Cumartesi günleri sokağa çıkma kısıtlaması geri geldi.

Nisan:

6 Nisan- İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder oldu.

7 Nisan- İl Genel Meclisinde dün sürpriz biçimde adaylığını ilan etmesinin ardından AK Partili ve MHP’li üyelerin desteğiyle başkan seçilen Nejat Önder’in rozetini bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı. Önder resmen AK Parti saflarına katıldı.

14 Nisan- İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile kordon boyu, yeni kordon, Güzelyalı-Kepez-Dardanos sahil bandı, Özgürlük Parkı ve Halk Bahçesi 17 Mayıs gününe kadar vatandaşların girişlerine kapatıldı.

22 Nisan- Dolar 8.30 seviyelerine tırmandı ve uzun zaman sonra 8 TL’yi geçti. Euro ise 10 TL’yi gördü.

Mayıs:

5 Mayıs- Türkiye genelinde uygulanan tam kapanma sürecinin başlaması ile sokaklar ve caddeler sessizleşti. Çanakkaleliler evlerinde vakit geçirirken, sokaklar turistlere kaldı.

7 Mayıs- Avrupa Müze Forumu (EMF) tarafından verilen, en saygın müzecilik ödüllerinden biri olan “Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri”nde Troya Müzesi 2020 yılı “Yılın Müzesi” ödülüne layık görüldü.

17 Mayıs- Tam kapanma süreci sona erdi ve 1 Haziran tarihine kadar uygulanacak olan kademeli normalleşme süreci başladı.

Haziran:

28 Haziran- Çanakkale Barosu’nun yeni başkanı Av. Soner Aydın oldu.

Ağustos:

6 Ağustos- Ezine Tavaklı’da 4 günde üç orman yangını çıktı.

24 Ağustos- Tavaklı’da bir ay içerisinde 10. yangın çıktı.

Eylül:

6 Eylül- Eğitim-öğretim yılı yüz yüze olarak başladı.

8 Eylül- Çanakkale’ye okumak için gelen öğrenciler için konaklama problemi başladı. Öğrenciler, kiraların çok yüksek olduğunu söyledi.

Kasım:

8 Kasım- Çanakkale’de yıllık değer artışı konutlar için yüzde 32, arsalar için yüzde 38, araziler için ise yüzde 37 seviyesinde gerçekleşti.

13 Kasım- Uzun süredir SMA ile mücadele eden Ahmet Alp’in tedavisi için toplanan bağışlar tamamlandı.

23 Kasım-Dolar 11,81’i gördü.

24 Kasım- Çanakkale’de dolar kurundaki dalgalanmalar, geçim problemi, alım gücünün düşmesi protesto edildi. Polisin sert müdahalede bulunduğu eylemde gözaltına alınan yurttaşlar oldu.

30 Kasım- Dolar 13’ü geçerek tarihi seviyeleri gördü.

Aralık:

1 Aralık- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nün üç rektör yardımcısı istifa etti.

6 Aralık- Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe başkanı Ali Uyanık, sağlık durumunu gerekçe göstererek istifa etti.

13 Aralık- Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yargılandığı ve kamuoyunda Mazot Davası olarak bilinen davadan beraat etti.

16 Aralık- 2022 yılında asgari ücret 4 bin 250 TL olarak açıklandı.

20 Aralık-Gelecek Partisi İl Başkanı Yiğit Akkoyun, görevinden istifa etti.

27 Aralık- En çok vaka artışında lider olan Çanakkale, 100 bin nüfusa göre en çok vaka olan il konumuna geldi.

27 Aralık- Yılbaşı kutlaması için Çanakkale’ye yaklaşık olarak 2.300 Bulgar vatandaşının gelmesi beklendiği belirtildi.

28 Aralık- AK parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek istifa etti.

Gizem Tuğçe Bayhan

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech