Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatandaştan belediyeye tepki

Geyikli Belediyesi tarafından, özel

Geyikli Belediyesi tarafından, özel mülklerde yapılan tadilatlardan harç alınması, vatandaşın tepkisini çekti. Geyikli’de vatandaşlar uygulamaya tepki gösterirken, “Bu bir harç değil adeta haraçtır” ifadelerini kullandılar.

Geyikli Belediyesi tarafından özel mülklerde yapılan tadilatlardan 750 TL harç alınması, bölgede yaşayan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Gazetemize açıklamada bulunan Hakkı Cemal Doğu, “Geyikli Belediyesi aldığı bir meclis kararını bu günlerde site yönetimlerine göndermiştir. Bu karara göre; sahildeki yazlık sahiplerinden yapacakları her tadilat için 750 TL harç talep etmektedir. Belediyenin hiçbir katkıda bulunmadığı bir iş için bu kadar yüksek bir harç talep etmesi yazlık sahiplerini tedirgin etmiştir. Bu bir harç değil adeta haraçtır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Geyikli Belediyesi’nin 04/12/2020 tarihli meclis kararında, “Basit tamirat ve tadilat kontrol ücreti 750 TL” olarak belirtildi.

Meclis kararında, “Derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisat tamirleri ile çatı onarımı ve kiremit aktarılması ve yönetmeliğe uygun olarak mahallin hususiyetine göre belediyelerce hazırlanacak imar yönetmeliklerinde belirtilecek taşıyıcı unsuru etkilemeyen diğer tadilatlar ve tamiratlar ruhsata tabi değildir.

Belediyeler veya valilikler mahallin ve çevrenin özelliklerine göre yapılar arasında uyum sağlamak, güzel bir görünüm elde etmek amacıyla dış cephe boya ve kaplamaları ile çatının malzemesini ve rengini tayin etmeye yetkilidir” ifadesi yer aldı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech