Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sigortalı hayvanlar ölüme mi terk ediliyor?

Bayramiç’te küçükbaş hayvan yetiştiriciliği

Bayramiç’te küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan bir çiftliğin ölen hayvanların bedenlerini uygun biçimde imha etmemesi dehşet verici görüntülere neden oldu.

Öldükten ve TARSİM sigortalı hayvanların expert raporu tutulduktan sonra çevredeki başka bir mandıranın köpeklerinin önüne atılan hayvanların parçalanmış bedenlerinin yer aldığı fotoğraflar görenleri hayrete düşürdü. Çiftliğin komşusu olan mandıra sahibi köpeklerinden birinin hastalıklı bir hayvanın leşini yemesi sonucu ağır bir hastalık geçirdiğini, köpeğini veterinere yüksek bir meblağ ödeyerek yaşatabildiğini bildirdi.

TARSİM sigorta poliçesinde ölen hayvanın expert raporu tutulduktan sonra hayvanların imha süreçleri hayvan sahiplerinin kendilerine bırakılıyor. Ancak çevredeki diğer mülk sahiplerine ve tarım alanı sahiplerine tarım alanlarını kirlettiği ve çevredeki canlıların sağlık koşullarını kötü yönde etkilediği gerekçesiyle İl Tarım Müdürlüğü’ne şikâyet hakkı doğuyor. Tarım il Müdürlüğü ise şikâyetin ardından çiftliğe ceza yazabiliyor.

“Sürü yarı yarıya azaldı”

Öte yandan komşu mandıra sahibi, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Yemen asıllı Suudi Arabistanlı çiftlik sahiplerinin TARSİM’den ölen hayvanın bedelini aldığı için hayvanların bakımına özen göstermediğini sürünün bir sene içerisinde yarı yarıya azaldığını iddia etti.

Mandıra sahibinin eşi ise her sabah uyandığında kapısının önünde parçalanmış hayvan bedeni görmekten son derece rahatsız olduğunu söyledi.

İddialara göre sigortalı hayvanların bedeli TARSİM tarafından ödendiği için çiftlik sahibi, hayvanların bakımına özen göstermediği gibi çevrede ikamet eden ve üretimde bulunan insanların yaşam alanını hem kirletiyor, hem de hastalıklı ve ölü hayvanların cansız bedenlerini etrafa bırakarak oluşabilecek sağlık problemlerine zemin hazırlıyor.

Ş. Ezgi Tuncel

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech