Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Ulupınar tartışmaları

Kamuoyunda CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek’in yeri olarak bilinen ve Eko turizm amacıyla imar planı değişikliği istenen arazi için İl Genel Meclisi toplantısından ret kararı çıktı. 15 kabul 1 çekimser oya karşı 16 ret oyu ile Ulupınar Dosyası bir kez daha reddedildi. Ancak oylama öncesi Meclis Üyelerinin uzun süren açıklamaları karşılıklı ikna tartışmalarının sahnelenmesine de neden oldu.

Konu ile ilgili olarak ilk söz alan CHP Grubundan Nihat Öner; “Hepinizin de bildiği üzere bu dosya komisyonumuz tarafından Meclis’e geldikten sonra oy birliği ile geçti. Sonra itiraz nedeniyle tekrar geldi. Bir kez daha oylandı. Ben ikinci dönem Meclis üyesiyim böyle bir konu daha önce meclisimize iade edilmemişti. Divanın burada görevini yapamadığı Sayın Valimiz tarafından tespit edilmiştir. Biz hepimiz kamu görevi yapıyoruz. Sayın Valimizin görevini yapmayanlar hakkında yasal işlem başlatması gerektiğine inanıyorum dedi. Sayın Valimizin de istediği gibi bireysel oylama yapılarak Meclisin taktirine sunulmasını istiyorum.

“Vicdanlarımızı rahatsız edebilecek kararlar almayalım”

Daha sonra yine CHP Grubu’ndan Sağdık Göğüsgeren söz alarak; “Biliyorsunuz iki arkadaşımızın ret oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edilmiş daha sonra itirazlar söz konusu olmuştu. İtirazlar oylandığı sırada yanlış sayım oldu. İki açıdan kamera görüntüleri var. İtirazın reddi 17’ye 16 kabul edilmiş olması gerekirken yanlış sayılmış, burada bir art niyet aramak istemiyorum ben ve bir vatandaşın bana göre hakkı yenmiştir. Bu vatandaşın partisi, menşei, dili, dini, ırkı bizi ilgilendirmez. Bu güne kadar Cumhuriyet Halk Partisini çoğunluk olduğu dönemlerde, özellikle biz dosyaları kişilere göre değerlendirmemeye çalıştık arkadaşlar. Dosyaya göre oy vermenin, dosyanın sahibine, sahibinin siyasi görüşüne ve siyasi konumuna göre değerlendirme yapmanın kamu idareciliğine ve meclis anlayışına ve siyasi etiğe uymadığını düşünüyorum. Bundan sonra da önümüze bu türde gelecek dosyalar olabilir. Türkiye Cumhuriyeti’nde her vatandaşın devletin vermiş olduğu kanunlar çerçevesinde hakları vardır. Haklarını almak için de İl Genel Meclislerine, Belediye Meclislerine, TBMM’ye başvurabilir. Ben burada Ak Partili arkadaşlardan şunu arz ediyorum; dosyayı kişiselleştirmeden, dosyaya siyasi bir kimlik katmadan, dosyanın kabul edilmesi gerekiyorsa edelim, gerekmiyorsa etmeyelim yani vicdanlarımızı bundan sonraki dönemlerde rahatsız edebilecek kararlar almayalım.

Çünkü geçen ay bu dosya geldiğinde bir AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşımızın, bu artık bizim için siyasi bir konu cümlesi tutanaklarda var. İl Genel Meclisi’ndeki konuların siyasi bir konu olması cümlesi de her şekilde yanlıştır. Bundan sonraki dönemlere de kötü örnekler teşkil edecektir.” dedi.

“Bizim vatandaşı akıllandırmak gibi bir olayımız yok”

AK Parti Grubu’ndan Tülay Ömercioğlu; Art niyetle yapılan bir sayım olmadı. biz burada kimin el kaldırıp kaldırmamakta tereddüt ettiğini, kaldırdım deyip daha sonra kaldırmadım deyip çekimser oy kullananların olduğunu, çok karışık bir tabloyu izledik. Burada bu sayımı yapanlarla ilgili bu teklifin bulunması gerçekten salondaki akıbeti görenler tarafından yanlış olduğunun değerlendirilmesi gerekir. Ancak biz bu güne kadar AK Parti grubu olarak her zaman için vatandaşın yanında olmaya ve vatandaşın işini kolaylaştırmaya çalıştık. Fakat son üç aydan beri Meclisimizde öyle bir tablo var ki vatandaşın yanında olmalıyız diyen şu andaki grup o gün vatandaşı akıllandırmaya kalktık biz diyecek kadar cüretlendi. Bizim vatandaşı akıllandırmak gibi bir olayımız yok. Kanun çerçevesinde gerekli nizamda yapıldıysa bununla ilgili görüşümüzü belirtiriz ama yanlış yaptığı bir husus varsa bu hususla ilgili de diğer merciler gerekli olanları yapar.

Son aylarda, vatandaşı nasıl zora sokup Çanakkale İl Özel İdaresi işini yapmıyor dedirtirize varan bir anlayış. Ama şimdi burada siyasallaşmanın ayak sesleri duyuluyor. Şu anda Mecliste AK Parti gücü var. Meclise gelen işleyişleri yürümüyor dedirtmek için bir anlamda atılan adımları biz burada açık ve net izlemeye başladık. Kaç tane dosyamız döndüğünü veyahut ta kaç dosyanın girip de komisyonlardan çıkmadığını görüyoruz dedi.

“İmar komisyonu görevini güncel bir şekilde yapmaktadır”

CHP Grubu’ndan Levent İrez; “İmar Komisyonu üyesi olarak konuşuyorum, güncel hale getirmişiz. Kaç tane dosyayı değerlendirmemişiz, hangisinin kararını yazmamışız? Vali Bey geri yolladıysa biz bir karar vermişiz, yeniden değerlendireceğiz, bu yapılan işleri engellemek değildir. Bizim verdiğimiz kararlara siz saygı duymayabilirsiniz ama bu ithamı şiddetle reddediyorum. İmar komisyonu görevini güncel bir şekilde yapmaktadır. Havale olan tüm dosyalar günü gününe sunulmaktadır.”

“Dosya sahibinin siyasi unvanına bakmadık”

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Korkmaz; “Biz AK Parti Grubu olarak şimdiye kadar hangi dosyada olursa olsun ne dosya sahibinin siyasi unvanına, kimliğine bakmadık. Bakmadan da hareket ettik.” dedi.

Ş. Ezgi Tuncel

DİĞER VİDEOLAR

    Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech